Barcelona houdt slechte generale repetitie voor bekerfinale ondanks tweeklapper Messi

Simon Wauters

Barcelona is zaterdagnamiddag tegen Eibar niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De Catalanen konden maar één van hun laatste vier wedstrijden winnen.

Barça is al een tijdje kampioen en roteert de laatste weken dan ook naar hartenlust. Tegen Eibar was het Marc Cucurella die hen na twintig minuten een achterstand aansmeerde. Eibar huurt Cucurella van Barcelona met een aankoopoptie.

Met twee goals in één minuut tijd bracht Lionel Messi de bezoekers op het half uur op voorsprong. Op slag van rust zorgde Pablo De Blasis voor de 2-2.

In de tweede helft werd niet meer gescoord. Eibar sluit het seizoen af op plek twaalf, Barcelona speelt zaterdag nog de bekerfinale tegen Valencia.