Arsenal moet na verlies afhaken voor titel

Michiel Derwael
| 23 reacties

Arsenal heeft zondag definitief moeten afhaken voor de landstitel. Op bezoek bij Stoke City gingen de The Gunners met 3-1 onderuit. Bij winst konden de manschappen van Arsène Wenger de spanning in de Premier League terugbrengen.

Al van in de beginfase liep Arsenal achter de feiten aan. Stoke kwam veel agressiever aan de start en dat loonde. Na een half uur spelen opende Kenwyne Jones de score voor The Potters. De aanvaller profiteerde van een aarzeling in de Arsenal-defensie op een vrije trap.

Nog voor de rust verdubbelde Jermaine Pennant de score. Het schot van de middenvelder werd van richting veranderd en belandde achter de doelman.  Voor Wenger was dit de aanleiding om tijdens de rust Nicklas Bendtner en Marouane Chamakh op het veld te brengen.

De wissels draaide goed uit en Arsenal kreeg meer vat op het fysieke spel van Stoke. Toch duurde het lang voor er gescoord werd. Pas tien minuten voor tijd konden The Gunners de aansluitingstreffer maken via Robin Van Persie . Lang kon Arsenal niet hopen op een gelijkspel. Johan Djourou verdedigde slecht uit en Jonathan Walters legde de eindstand vast op 3-1.