01/07/2010 30/06/2014 Vitesse
13/08/2014 30/06/2016 Willem II
26/08/2016 ... Dundee United

Biografie

Frank van der Struijk (28 maart 1985, Lennisheuvel, Boxtel) is een Nederlands voetballer. Hij debuteerde in 2003 als verdediger in het profvoetbal bij Willem II tegen FC Volendam. Hij was toen 18 jaar. Tot november 2006 heeft hij nog niet gescoord op het hoogste niveau. In de Gatorade Cup tegen Be Quick '28 op dinsdag 7 november 2006 scoorde hij zijn eerste officiële doelpunt namens Willem II. In de 49e minuut zorgde hij voor 1-3 en Willem II wist de wedstrijd uiteindelijk met 2-5 te winnen. Zijn eerste officiële competitietreffer scoorde hij op 25 november 2006 in het thuisduel met Willem II tegen RKC Waalwijk in de 90e minuut en zorgde zo voor de 3-1 winst van Willem II. Hij was zichtbaar emotioneel bij dit doelpunt. In dit seizoen (2006/2007) komt Van der Struijk tot het meeste aantal wedstrijden van het seizoen van de hele Willem II-selectie. Hij was daarin een constante factor en speelde op verschillende posities. Hij was regelmatig centrale verdediger, rechtervleugelverdediger en verdedigende middenvelder, maar de meeste wedstrijden speelde hij als linkervleugelverdediger. Frank van der Struijk werd door bondscoach van Jong Oranje Foppe de Haan in de selectie opgenomen van het WK onder 20 in het jaar 2005 in Nederland. Op dit WK onder 20 speelde hij in de basis tegen Japan, Australië, Chili en Nigeria. Alleen de laatste groepswedstrijd tegen Benin mistte hij op het WK onder 20, omdat Nederland in de poulefase toch al door was en Foppe de Haan zijn spelers rust gaf. Frank van der Struijk speelde alle wedstrijden helemaal uit, behalve in de kwartfinale tegen Nigeria. Na 90 minuten spelen stond het nog 1-1. John Owoeri scoorde in de eerste minuut de 1-0 (door een fout van Frank van der Struijk, die het zicht op de bal kwijt was), maar Ron Vlaar maakte dat vlak na rust goed door de 1-1 binnen te koppen. In de 105e minuut werd Frank van der Struijk naar de kant gehaald en voor hem kwam Mark Otten in het veld. Beide ploegen sleepten zich door de extra tijd heen, en naar de strafschoppenreeks. Daarin hielden Nederland en Nigeria elkaar zeer lang in evenwicht. Nadat alle 22 spelers een penalty schoten (vier werden gemist), moest een nieuwe ronde de winnaar aanwijzen. Het ging mis bij de tweede strafschop van Collins John, waarna Taiwo de kans pakte Nigeria naar de halve finale te schieten; 10-9.