Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Zebra's winnen verrassend van Standard

Standard-Charleroi 1-2

In een kolkend Sclessin heeft Charleroi op de tweede speeldag Standard in een mini crisis geduwd door verrassend met 1-2 te winnen.

Standard dat opzoek ging naar de eerste overwinning tegen Charleroi dat vorig week een oplawaai kreeg van streekgenoot La Louvière 2-5, begon aanvallend aan de wedstrijd.
De eerste goeie actie kwam er in de 8ste minuut. Een heerlijke rush van Wamberto die via een bruggetje voorbij Siquet en Detal slalomde, maar zijn schot werd afgeblokt door Kere. Even nadien had Standard wel moeten scoren. Een subliem opwippertje van Bisconti tot bij Moreira maar zijn boogballetje werd door de doelman van Charleroi  Laquait geweerd. De rebound van Michel Garbini werd door Kere van de lijn geveegd.

De verdiende treffer kwam er dan toch in de 25ste minuut toen Wamberto’s ondermaats schot bij Bangoura belande, en die liet de kans niet onbenut en gaf Laquait het nakijken. De Rouches gingen op hun elan verder, knappe rush van Tchité maar alweer redde de doelman van Charleroi prima.

Consternatie in de 40ste minuut toen Charleroi een eerste corner versierde,  Tchité stond slecht opgesteld en de vrijstaande Chabaub kopte de bal voorbij de verbouwereerde Runje. De luikse aanhang  konden hun ogen niet geloven want net voor rusten klommen de Karolingers zelfs op voorsprong. Lokembo zette ongehinderd voor en Toni Brogno werkte af met een mooie volley.  Het efficiënte Charleroi ging zo onverdiend de rust in met een 1-2 verrassende ruststand.

Hoe verwerkte Standard de dubbele uppercut van Charleroi, dat was de vraag aan het begin van de tweede helft. Veel kansen in het begin van die tweede helft vielen er niet te noteren, daarvoor hanteerde Standard teveel de lange bal op Bangoura.

Op het kwartier van de tweede helft bracht D’Onofrio Karel Geeraerts in voor Moreira die niet aan zijn beste wedstrijd bezig was. Standard kon wel veldoverwicht afdwingen maar toch was het uitkijken voor de tegenstoten van Charleroi. Reina werd weggestuurd door Bangoura (de nieuwe man bij Charleroi) gelukkig voor Standard was Runje sneller op de bal.

In de 70ste minuut kwam er toch een goeie kans voor de Rouches. Tcihté zette goed door, Laquait duwde de bal in de voeten van Wamberto, maar de Braziliaan was te verrast en schoot de bal voorlangs. Enkele ogenblikken later kon Bangoura koppen maar Laquait redde zonder enige moeite. Een kwartier voor affluiten kwam de Griek Kaklamanos, Bangoura vergezellen in de spits, vijf minuten later kwam ook de Finse spits Niemi het veld in. Een nu erg aanvallend Standard bleef maar proberen. Kaklamanos was er vijf minuten voor tijd  wel echt dichtbij maar zijn kopbal belandde in de handen van een uitstekende Laquait.

In het slotoffensief kwam er een dot van een kans voor Kaklamanos  maar die schoot onbegrijpelijk op Laquait, terwijl hij zowel links of rechts kon besluiten.

Standard bleef zo met lege handen achter en moet zich dringend herpakken volgende week op het veld van Cercle Brugge.  Anders dreigen zwarte wolken zich bijeen te pakken boven Sclessin.