Julie NĂ©man

Anderlecht speelde vanavond thuis tegen STVV. Anderlecht had nog geen punten en wilde de misser van vorige speeldag tegen Moeskroen rechtzetten.

Paars-wit startte met Zítka, Deschacht, Zewlakow, TraorĂ©, Kompany, Mpenza, Baseggio, Hasi, Wilhelmsson, Jestrovic, en Aruna. LovrĂ© zit in Athene voor de Olympische Spelen.
Sint-Truiden zette de volgende elf op het veld: Belic, Castro, Debroux, Hayen, BĂ©da, Kimoto, Delorge, Barotto, DiabatĂ©, De Ceulaer en Hajnal.

Het was Paul Allaerts die de wedstrijd op gang floot. STVV trok meteen naar voor met Caers die de bal voor doel bracht, Traore kon wegwerken en leverde de kanaries een corner op. Deze leverde echter niets op. Daarna was het aan Anderlecht met een vrije trap maar Mpenza kopte de bal van Hasi recht op Belic. Na 10 minuten spelen had Aruna een goede kans maar hij knalde de bal naast. Drie minuten later ging een schot van Wilhelmsson ook naast. Op het half uur was er even een botsing tussen Zitka en Kimoto, maar de doelman kan na verzorging weer verder. Na die paar kansjes werd het stil aan Brusselse kant. Paars-wit stelt opnieuw teleur. Er waren weinig combinaties en gretigheid. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft volgde er dan toch een goede combinatie tussen Jestrovic en Aruna maar een doelpunt bleef uit. STVV speelde defensief een goede eerste helft.

Dat defensieve kreeg echter een deukje vijf minuten na het begin van de tweede helft. Na een combinatie met Baseggio schoot Jestrovic op doel, maar de bal week af op Beda en de bal valt in doel. De eerste competitiegoal van Anderlecht was een feit, al dan niet van een paars-witte man. Daarna viel het even terug stil, maar dan volgden vijf dolle minuten. Aruna scoorde de 2-0 voor Anderlecht maar STVV liet niet lang op een antwoord wachten. Van Imschoot knalde de 2-1 voorbij Zitka. Daarna viel de wedstrijd terug een beetje stil. Tot een minuut voor tijd. Tegenaanval van Aruna, Belic kwam ver uit en botste met de Ivoriaan. Er ontstond een klein gevechtje waarin Belic geel kreeg. De vrije trap van Hasi die daarna volgde leverde niet veel op.

Eindstand is 2-1 en Anderlecht heeft de eerste drie punten beet, al kon de landskampioen weer niet overtuigen.