Competitie: Nationaal
Speeldag: Speeldag 1
Nederland en Zweden scoren elk twee keer
Anthony Van der Planken

In Zweden speelde Nederland vandaag 2-2 gelijk, in wat de herhaling van de kwartfinale van het afgelopen EK moest voorstellen. Toen werd er niet gescoord en won Nederland na het nemen van penalties. Vandaag werd er vier keer gejuichd.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen, of Zlatan Ibrahimovic liet van zich horen. De Zweed zette de bal perfect voor, zodat Jonson hem kon binnen leggen. Dat ging niet zonder discussie, want onder weg had de speler van Ajax zijn ploegmaat Rafael Van der Vaart tegen de grond gemaaid. De Ajacied moest afgevoerd worden na amper vijf minuten spelen.

Nederland toonde zich echter mentaal weerbaar en scoorde al gauw de gelijkmaker. Wesley Sneijder zorgde met zijn goal voor opluchting in het Nederlandse kamp. De assist kwam van Mark Van Bommel. Die Van Bommel zorgde vlak voor rust voor de voorsprong. Hij knalde de 1-2 onhoudbaar binnen.

Na rust bleef Nederland enthousiast spelen, maar ook de Zweden deden goed mee. Van der Sar moest meermaals redding brengen na ongelukkig geklungel van zijn verdediging. In de 70 minuut kwam de gelijkmaker dan toch. Hij was van de voet van niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic, die eigenlijk al met rood naar de kant gemoeten had. De Zweed werd immers niet bestraft voor een elleboogstoot en verschillende andere irritante foutjes. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-2.