Club wint derby op Oostende
Julie Néman

Club Brugge kon vandaag op haar elan doorgaan van verleden week tegen Gent. Blauw-zwart moest vandaag maar een korte verplaatsing maken naar Oostende.

Trond Sollied ligt onder vuur, maar laat dit niet aan zijn hart komen. De Noor zette de volgende elf op het veld. Tomislav Butina Hans Cornelis, Marek Spilar, Timmy Simons, Peter Van der Heyden, Nastja Ceh, Alin Stoica, Philippe Clement, Bosko Balaban, Gert Verheyen en Victor.

De thuisploeg startte met Dimitri Habran, Steven Bozinovski,Anthony Portier, Paul Okon,Juninho ,Jürgen Landuyt, Frédéric Stilmant ,Lars Wallaeys,Marco Nijs,Yasin Karaca en Zephirin Zoko.

Het is scheids Ver Eecke die de wedstrijd op gang floot. De eerste kans was voor Oostende via Landuyt maar Butina pakte zonder problemen. In de corner die volgde voor Club zette Balaban goed voor, maar door een duwfout van Verheyen was de kans weg. Het spel ging goed op en neer maar meer viel er van deze helft niet te zeggen. 0-0 aan de rust en Club moest nog altijd iets laten zien.

Club voerde geen wissels aan het begin van de tweede helft. Bij Oostende kwam Lauwers Bozinovski vervangen. Club voerde de druk onmiddellijk op maar de aanvalspogingen leidden tot niets. Tot in de 54e minuut. Balaban speelde de bal door naar Victor die naar doel trapt. Habran loste de bal en Alin Stoica scoorde in de rebound. Blauw-zwart dus op voorsprong. Oostende probeerde het daarna met een vrije trap via Juninho. De bal kwam tot bij Nijs maar deze schoot over doel. Daarna volgde een foutje in de Oostendse defensie. Balaban kon alleen op doel afgaan. De Kroaat probeerde voorbij Habran te geraken maar deze kon de bal onderscheppen. Maar Oostende kwam in de 70e minuut langszij dankzij Zoko. Hij kopte de bal staalhard in de kruising. Maar lang duurde zijn feestje niet. Zoko trok zijn truitje uit en dat staat sinds kort gelijk met een gele kaart. De aanvaller had al eerder geel gekregen en moest dus met rood naar de kleedkamers. De thuisploeg dus met tien en Club probeerde opnieuw de druk op te voeren door nieuwe aanvallers in te brengen. Of dit iets hielp is niet echt zeker, maar negen minuten voor tijd stond het wel 1-2 voor Club Brugge. Doelpunt stond op naam van Victor. Na dit doelpunt tikte Club de bal nog een beetje rond en toen maakte Ver Eecke er een einde aan.

Club dus nog altijd op schema, maar had het niet makkelijk met de buren uit Oostende.