Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Balaban bezorgt Club de drie punten
Julie Néman

Club Brugge moest vanavond op bezoek bij Charleroi en moest het daar zonder Ceh doen die kampte met vermoeidheid na twee interlands eerder deze week. Blondel nam zijn plaats in. Lange speelde in de plaats van Victor. Bij de thuisploeg was iedereen fit. Kere was geschorst.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Vervecken trok Club Brugge als eerste ten aanval. Lange mocht een vrije trap nemen en stuurde Balaban naar voor, maar Lacquait kwam goed uit en verhinderde zo een doelpunt. Charleroi zette daarna de tegenaanval in met Bangoura maar deze werd tegengehouden door Spilar. Daarna liet de thuisploeg het doel van Butina even gerust en concentreerde zich op het verdedigen. En dat was hoog nodig. Blauw-zwart kreeg gedurende vijftien minuten een hele waslijst aan kansen maar benutte geen enkele. Op het half uur kon Charleroi dan toch nog eens uitkomen. Brogno stortte zich op de Brugse verdediging en knalde een harde bal naar Butina, maar deze ging rakelings naast. Daarna was het opnieuw aan Club. Deze keer met een hoekschop die door Lange goed verlengd werd. De bal belandde bij de linker van Verheyen maar Lacquait, die een uitstekende eerste helft speelde, was weer paraat.  De bezoekers bleven doordrukken tot Vervecken een eind maakte aan de eerste helft.

Op de vraag of Club in de tweede helft voorbij Lacquait zou geraken kwam in de 48e minuut een antwoord. Bosko Balaban krulde een vrije trap vanop 25 meter prachtig over de muur in de verste hoek binnen, en het stond 0-1 voor de bezoekers. Dit was voor Charleroi het sein om het defensief werk achter zich te laten en meer naar voren te trekken. Brogno kon goed doorgaan op links, hij zette voor tot bij Christ in het centrum maar die besloot echter om te gaan dribbelen in plaats van de schieten en de kans was verkeken. Dertig minuten voor tijd was er een mooi samenspel van Balaban en Blondel, maar een doelpunt volgde er niet uit. Charleroi probeerde om in de laatste twintig minuten het tij te doen keren, maar kreeg Club niet op de knieën. Tien minuten voor tijd kreeg Charleroi toch dé kans op de gelijkmaker. Oulmers dribbelde door de Brugse verdediging en zette voor tot bij Brogno, maar zijn schot werd op het nippertje door Butina geredt. Eén minuut voor affluiten gooide de thuisploeg alles nog naar voor, maar het mocht niet baten.

Club trok aan het langste eind en gaat met de drie punten terug naar huis.