Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Real Madrid opnieuw onderuit

Het zit niet echt snor bij de Spaanse topclub Real Madrid. Na het Europese verlies op het veld van Leverkusen werd nu ook in de Spaanse competitie verloren. De ploeg uit de hoofdstad verloor op het veld van  Espanyol.

Real Madrid begon aan de wedstrijd met een sterk veranderd elftal. De Koninklijke speelde zonder Zidane en Figo, die beiden in de lappenmand zaten. Nog enkele opvallende wijzigingen: Beckham en Raul mochten plaats nemen op de bank en Cesar nam de plaats in van Casillas.

Real begon niet goed aan deze partij, en vooral dankzij Real-doelman Cesar bleef het heel lang 0-0. Maar de doelman kon Real niet blijven behoeden voor een achterstand: net voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Mai. Dat was tevens ook de ruststand in deze wedstrijd.

In de tweede helft moest Real Madrid zich herpakken, en dit leek aanvankelijk te gaan lukken. Ronaldo mocht een strafschop nemen maar deze werd mooi gered door thuisdoelman Kameni. Real-trainer Camacho probeerde alles om zijn ploeg beter te doen spelen maar niks hielp.

Zo verloor Real Madrid voor de tweede keer in een paar dagen tijd. We mogen nog niet spreken van een crisis bij de club uit de hoofdstad, maar om dit af te wenden is er heel wat werk aan de winkel.

Espanyol komt na deze knappe overwinning voorlopig aan kop: het deelt de leidersplaats met Osasuna, dat met 3-2 won van Betis.