Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge vernedert Cercle
Anthony Van der Planken

Club Brugge staat weer alleen aan de kop van de Jupiler League. De vice-kampioen won thuis van stadsrivaal Cercle Brugge.

De wedstrijd startte evenwichtig. Na twintig minuten was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Rune Lange. De Noor kwam oog in oog met Ricky Begeyn en trapte pardoes op de keeper. Enkele minuten later knalde Lange opnieuw een mooie kans naast. Op het halfuur werd er nog een goal van diezelfde Lange afgekeurd wegens buitenspel.

Club Brugge kwam meer en meer na voren. Het zag dat beloond worden met enkele goede kansen voor onder meer Bosko Balaban, Gert Verheyen en Serebrennikov. Uiteindelijk kon Club zelfs scoren: op slag van rust zette Lange zijn hoofd tegen een voorzet van een uitstekende Hans Cornelis. De bal vloog tegen de netten, zodat Club Brugge met een kleine, maar verdiende voorsprong de rust in mocht.

Vlak na rust sloeg Club Brugge opnieuw toe. Nastja Ceh was de gelukkige doelpuntenmaker. Hij scoorde een doelpunt waarbij Ricky Begeyn niet geheel vrijuit ging. De wedstrijd leek dan al beslist. Toch kreeg Cercle nog een kans om terug in de wedstrijd te komen, ware het niet dat een penaltyfout op De Smet niet gefloten werd. Club Brugge kende dat geluk wel: Van Mol raakte de bal met de hand en moest daarna toezien hoe Ceh de elfmeter benutte. In de laatste tien minuten breidde Club de score nog uit tot 5-0. Eerst maakte Hans Cornelis nog een beauty, daarna toonde ook de ingevallen belofte Dieter Van Tornhout zich. Hij kreeg de bal van Lange en trapte feilloos binnen. Ondertussen hadden Gert Verheyen en Jan Masureel het weekend van de fair play wat kracht bijgezet. Beide spelers deelden een knappe doodschop uit.

Met deze ruime zege staat Club Brugge weer aan kop van de competitie. De Bruggelingen hebben één punt voorsprong op aartsrivaal Anderlecht. Cercle zakt naar de 13e plaats.