Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi verrast Anderlecht
Tommy Neyts

Charleroi-Anderlecht 2-1

Anderlecht heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren, na Moeskroen hield Charleroi nu de drie punten thuis. Het werd in de Stade Du Pays 2-1. De ongelukkige doelman van Anderlecht Tristan Peersman lag wel aan de basis voor de nederlaag van Paars-Wit.

Charleroi begon aan de partij met een 4-5-1 opstelling.  Brogno vatte post achter spits Cacciatore. Anderlecht trainer Broos dropte Mpenza ondanks zijn lichte rugblessure dan toch in het elftal. Vandeborre nam de plaats in van de geblesseerde Zewlakow.
De thuisploeg had al in de 5de minuut brute pech toen verdediger Siquet gekwetst het veld moest verlaten na gevaarlijk spel van Jestrovic. Diezelfde Jestrovic kon een vijftal minuten later bijna scoren.  Aruna leverde een prima voorzet, de kopbal van de Serviër-Montenegrijn werd door Laquait van de lijn gepareerd. Op het kwartier slalomde Wilhelmsson door de zwart-witte verdediging maar de Zebra-doelman redde met de voet. De Zweed bleef een kwelling voor de Charleroi verdediging, maar enkele goeie kansen werden tenietgedaan door een alweer prima keepende Laquait.. De landskampioen had net voor de koffiepauze nog twee goeie kansen.  Een verre knal van Wilhelmsson scheerde de lat en Aruna besloot naast na een goeie éénmansactie. Eén keer moest Peersman een bal pakken op een kopbal van Cacciatore   0-0 bij de rust.

De tweede helft begon al meteen spectaculair.  Oulmers kon een hoekschop van Maquet volledig vrij inkopen. Geen enkele Anderlecht verdediger die het Oulmers lastig maakte.  Nadien had Anderlecht het even moeilijk. Er kon moeilijk druk gezet worden. Op het uur kwamen de Brusselaars dan toch langzij.  Verdediger Deschacht zette zich door; dribbelde enkele Zebra’s en schoof de bal met rechts voorbij Laquait. Het eerste doelpunt voor de jonge verdediger in dienst van het eerste elftal. Charleroi kon scherper counter dan in de eerste helft.  De Zebra’s werden gevaarlijker.  Traore kon op tijd ontzetten voor de aanstormende OrlandoPeersman kon eerst nog een voorzet van Defays ontzetten, maar luttele minuten later werd hij wel de antiheld voor het Anderlechtlegioen.  Charleroi kreeg een onterechte vrije trap van de overigens prima leidende Joeri Van de VeldeTristan Peersman liet de onschuldige vrije trap van Maquet knullig door de benen glippen 2-1.  Anderlecht probeerde tevergeefs nog iets terug te doen, maar de enorme flater van Peersman was een feit en niet meer omkeerbaar.

Anderlecht telt nu vier punten achterstand op Brugge, terwijl Charleroi vrolijk positie kiest in de subtop van de jupiler league.

Doelpunten :
47’Abdelmajid Oulmers
62’ Olivier Deschacht