Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent duwt Oostende nog wat dieper
Anthony Van der Planken

AA Gent heeft vanavond haar goede vorm bevestigd. De Bufallo's wonnen thuis met 2-1 van Oostende, dat zo de rode lantaarn met zich mee blijft dragen.

Gent startte uitstekend. Al na vijf minuten kwamen de manschappen van Georges Leekens 2-1 voor. De Coninck zorgde met een knappe vrije schop voor die voorsprong. Na die 1-0 ontsnapte Oostende twee maal. Het begon met keeper Habran, die Boussoufa neerhaalde buiten de eigen zestien. Habran kwam er van af met geel, terwijl rood op haar plaats was geweest. Uit de daaropvolgende vrije trap wist Jarakovic net niet te scoren. Het schot van Serviër belandde immers op de lat.

Langzamerhand kon Oostende het evenwicht herstellen. Het creëerde enkele kansjes, maar het ontbrak de kustploeg opnieuw aan scorend vermogen. Vlak voor rust lukte het dan toch: Marco Nijs verraste Herpoel en bracht Oostende zo terug in de wedstrijd.

De tweede helft begon met twee kansjes voor Santalab, maar de Australiër wist niet af te werken. Gent strafte dat meteen af: Jarakovic troefde de Oostendse defensie af, maar uiteindelijk belandde de bal op de paal. In de rebound wist Vrancken toch nog de 2-1 te scoren. De wedstrijd bleef een leuk en vooral spannend kijkstuk, met wisselende kansen. Geen van beide ploegen wist nog te scoren, zodat AA Gent haar vierde winst op rij pakt. De Bufallo's stijgen daarmee naar een voorlopige derde plaats. Oostende blijft helemaal onderaan steken.