gntKAA Gent
chaCharleroi
1-1
32' Toni Brogno (pen)
39'
Anthony Van der Planken

AA Gent blijft het uitstekend doen onder Georges Leekens. De Buffalo's zetten zich vanavond met een 3-1 winst tegen Charleroi op een voorlopige derde stek.

De wedstrijd begon meteen met een uitstekende kans voor
Cherrad, die een voorzet van Jbari maar net overknikte. Rond het kwartier waren zowel Gent als Charleroi dicht bij een goal: eerst kopte Orlando nipt naast, dan kwam Vrancken net te kort om een vrije trap van Cooreman binnen te werken. Na twintig minuten opende Lokembo de score. De speler van Charleroi werkte de bal in eigen doel, waarmee de thuisploeg de leiding nam. Erg lang duurde het Gentse feestje niet, want de Karolo's kwamen tien minuten later langszij via Toni Brogno. De spits zette een penalty, veroorzaakt door Laybutt, perfect om.

Gent kwam meteen weer opzetten. Luttele minuten later resulteerde dat in een tweede goal. Opnieuw lag een ongelukkige actie van een Karolo aan de basis van een doelpunt:
Kargbo verschalkte zijn eigen doelman.

In de tweede helft zou de thuisploeg nog verder uitlopen. Nadat Laybutt al nipt naastgekopt had, zorgde Boussoufa toch nog voor de 3-1. De Bufallo legde een vrijschop heerlijk binnen. Charleroi, dat begreep dat de wedstrijd verloren was, legde zich neer bij de situatie en ondernam geen actie meer. Ook Gent liet rustig begaan.

Gent pakt opnieuw drie punten en stijgt zo naar de derde plek. Enkel La Louvière en Standard kunnen morgen nog over de Bufallo's springen.  Charleroi blijft het met een zevende plek erg goed doen.