Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Anderlecht door oog van de naald
Daniel Jamro

Genk kwam met de beste bedoelingen naar Anderlecht en startte ook het sterkst. Veel diepgang, iets wat er bij Anderlecht duidelijk niet uitkwam. De eerste 5 minuten waren zeker voor Genk, maar een uitgespeelde kans was er niet bij.
Het was wachten tot de 8ste minuut, eer er een echte vloeiende combinatie van Anderlecht te noteren viel, de voorzet van Van den Borre ging echter over iedereen heen.
De eerste vrijschoppen voor Anderlecht kwamen eraan.  Anderlecht kreeg er verschillende in de eerste helft, maar geen enkel zorgde echt voor doelgevaar.
In de 18de minuut was het dan raak. Genk dat tot dan toe de betere ploeg was, zag Engelaar, Kpaka de diepte insturen, de buitenspelval klapte te laat dicht.  Peersman redde maar de rebound viel voor de linker van Engelaar die droog binnenknalde.  Genk verdiend op voorsprong 0-1.
In de 25 ste minuut krijgt Matouko zijn 2 de gele kaart.  Hij stopte foutief Aruna die anders alleen door was.
Genk nog meer dan een uur met 10!
Anderlecht heeft nu duidelijk meer balbezit maar doet er eigenlijk weinig mee.  Het blijft lateraal spelen, het publiek wil diepgang en laat duidelijk merken dat het niet tevreden is.
De laatste 10 min van de eerste helft zijn terug voor Anderlecht.  Echt uitgespeelde kansen zijn er niet maar de druk wordt duidelijk verhoogd.
De ruststand is 0-1. Genk met een man minder blijft goed meespelen.  Anderlecht speelt vooral tegen zichzelf, en durft precies niet diepgaan.

De 2de helft:  Broos heeft zijn manschappen aangemaand meer druk te zetten. Ehret is geblesseerd binnen gebleven in zijn plaats staat Iachtchoek.
Pas in de 63 min is er reden tot feest. De zoveelste vrijschop wordt in het pak gesmeten door Zetterberg en Iachtchoek kan volledig vrijstaand aan de eerste paal binnenkoppen.
Anderlecht groeit en krijgt zelfs een minuut later de kans om op voorsprong te komen als Aruna alleen voor Moons komt, maar de Genkse doelman komt gepast in.
Dan 5 minuten na de gelijkmaker komt Genk er toch nog eens uit.  Na een 1-2 tussen Beslija en Priske komt de bal bij Engelaar die tussen 3 man door zijn 2de van de avond maakt: 1-2 het is terug muisstil in het Astridpark.
Anderlecht is de pedalen kwijt en er is terug geen sprake van diepgang.

10 min voor affluiten breng Broos de jonge Rus Gerk in. Dit heeft het gewenste effect voor Anderlecht .Er komt terug druk.  Genk bijna een uur met een man minder begint duidelijk moe te worden.
In de 82ste minuut gebeurt het dan toch. Een vrijstaande Gerk knalt op de paal, de bal springt terug het veld in en via het been van Mokoena in doel. Anderlecht terug gelijk.

Nu gaan de kopjes naar beneden bij Genk.
2 kansen op rij voor Aruna maken het verschil.
Eerst op aangeven van een zeer sterk debuterende Gerk : 3-2
Daarna de diepte ingestuurd door Mpenza, alleen voor Moons: 4-2.

Anderlecht zal uit deze overwinning veel vertrouwen kunnen putten voor de komende wedstrijden.
Genk dat zeer sterk speelde, krijgt een zware slag. De 4-2 zijn duidelijk overdreven cijfers.
Een Aruna die op het einde terug zijn vorm te pakken had maakte het verschil en uiteraard het feit dat Genk meer dan een uur met 10 man heeft moeten spelen.

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Kompany, De Boek, Deschacht, Lovre (77 Gerk) , Baseggio, Zetterberg, Ehret (46' Iachtchoek), Mpenza, Aruna

Genk: Moons, Priske, Claessens, Matouko, Sigurdsson (38' Soley), Beslija (78'Haroun), Wamfor, Engelaar, Mokoena, Daerden, Kpaka.

Scheidsrechter: Allaerts

aantal toeschouwers: 23 653