Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Daknam
Anderlecht kan niet winnen in Lokeren
bernie de vuyst

Anderlecht laat Club Brugge weer twee punten uitlopen. Paars-wit kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Lokeren. Vijf dolle Braziliaanse minuten waren genoeg om Lokeren op voorsprong te brengen. De Brusselaars, die op voorsprong waren gekomen via Wilhelmsson, kwamen nog op gelijk hoogte, maar beten daarna hun tanden stuk op de stugge Waaslanders.

In de eerste minuten waren er enkele kansjes voor beide ploegen. Aruna kreeg in die openingsfase geel na een schwalbe.
In de 13de minuut schudde Wilhemsson een heerlijk nummertje uit zijn mouw met als apotheose een schicht in de kruising (0-1). Even later had het 0-2 moeten zijn voor paars-wit, maar Baseggio faalde in de afwerking. Lokeren bleef niet bij de pakken zitten. De Waaslanders maakten in de 19de minuut gelijk via goudhaantje Tailson (1-1). Een ander Braziliaans goudhaantje, Ademilson, bracht de thuisploeg 5 minuten later zelfs op 1-2 nadat Peersman niet al te best uittrapte.

De hoofdstedelingen verteerden die twee opdoffers blijkbaar niet goed, want Lokeren bepaalde het spel rond het half uur. De Boeck en Mpenza konden nog wel eens dreigen voor de Brusselaars. In de 40ste minuut scoorde Aruna de gelijkmaker, maar scheidsrechter Vervecken annuleerde het doelpunt wegens buitenspel. In de voorafgaande fase had Mpenza reeds de paal geraakt. De bezoekers herstelden het evenwicht en gingen voor de pauze op zoek naar de gelijkmaker die echter niet tot stand kwam.

Traore verving tijdens de rust Kompany die een hamstringblessure had opgelopen. De regerende landskampioen ging voort op het elan van net voor de koffie. Dat loonde, want in de 48ste minuut bracht Aruna, na een assist van Baseggio, Anderlecht op gelijke hoogte (2-2). Hasi verloor even later de bal, Gretarsson kon hier niet van profiteren aangezien de Ijslander recht op Peersman besloot.

Ook Hendrikx, ex-Anderlecht, deed van zich van spreken door een knappe actie op te zetten, zijn schot was wel niet doeltreffend. Wilhelmsson was in zijn element vandaag, hij leverde in de 56ste minuut een assist af aan Mpenza die Lazic niet in problemen bracht. Op het uur mikte Hendrikx een corner op het hoofd van Tailson die gescoord had als Peersman niet met een geweldige parade uitpakte. Een paar minuten later rukte Diallo mee op en besloot in het zijnet.

In de 67ste minuut dolde uitblinker Wilhelmsson opnieuw met de tegenstand. Hij haalde uit, maar vond een uitstekende Lazic op zijn weg. Aruna wou de rebound tegen de netten prikken, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. De jongens van Hugo Broos gingen naarstig op zoek  naar de winnende treffter. De ingevallen Iachtchouk, Aruna, Hasi en Baseggio waren er enkele keren dichtbij. Broos speelde al zijn troeven uit en bracht joker Gerk tussen de lijnen. De jonge Rus lepelde meteen een voorzet op het hoofd van Iachtchouk die niet kon drukken. Lokeren wou duidelijk kost wat kost dat puntje vasthouden. Lazic rekte zelfs zoveel tijd dat de ref hem bestrafte met geel.

Al bij al een billijk resultaat voor Anderlecht dat de tweede helft domineerde. Een kleine stunt voor Franky Vanderelst en zijn troepen.