Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona klopt Deportivo
Nils Vanbellingen

FC Barcelona lijkt dit seizoen niet te stoppen: nadat het eerder deze week in de Europese topper AC Milan versloeg, won het nu ook de Spaanse topper van Deportivo met 1-0. De Catalanen staan voorlopig negen punten los van naaste concurrent Sevilla.

Barcelona was nochtans al snel op achtervolgen aangewezen: Fran schoot Deportivo na slechts zeven minuten op voorsprong. De Catalanen toonden eerder deze week echter dat ze ook bij een achterstand het hoofd koel kunnen houden. Een kwartier later stond de stand dan ook alweer in evenwicht, nadat Xavi op aangeven van Belleti doelman Molina verschalkte. Nog voor de rust had Barca de situatie zelfs helemaal omgedraaid: in de 35e minuut schoot Samuel Eto'o de 2-1 binnen. De Kameroener vergat kort daarop de voorsprong echter uit te breiden.

Depor wilde na de rust wel, en trainer Irureta bracht op het uur Victor en Luque in het spel, maar Depor kon niet meer gelijkmaken. De ploeg uit Noord-Spanje blijft zo in de middenmoot hangen, terwijl Barcelona zijn titelambities opnieuw kracht bijzet.

In de andere wedstrijd raakte Albacete thuis niet voorbij Betis: het bleef steken op een 0-0. Alle andere wedstrijden worden vandaag gespeeld.