Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda komt goed weg tegen ADO

In de Holland Casino Eredivisie werd er gisteravond reeds één wedstrijd afgewerkt. Roda JC kwam in het eigen stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met deze uitslag mocht de thuisploeg nog niet eens klagen, ADO was lange tijd de betere ploeg en had kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen. Sergio zorgde vlak voor tijd voor de onverdiende gelijkmaker.

Roda begon nog wel goed aan de wedstrijd, maar al snel namen de bezoekers uit Den Haag de wedstrijd in handen. Polak (twee keer) en Den Ouden kregen goede kansen om de score te openen, maar ze misten allebei. Vlak voor rust was het toch raak: Bodde stuurde Den Ouden diep, ditmaal miste de aanvaller niet: 0-1.

Na rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Roda maakte geen indruk en ADO had via Polak twee goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Wie de kansen niet afmaakt krijgt vaak het deksel op de neus, dit was gisteren niet anders. Sergio kon er vlak voor tijd 1-1 van maken waardoor een nieuwe nederlaag vermeden werd.