Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi vernedert Cercle
Anthony Van der Planken

Charleroi blijft het erg goed doen in de competitie. De Zebra's wonnen thuis van Cercle Brugge. Het werd 5-1.

De thuisploeg nam een furieuze start. Via Christ en Bruno kreeg het al meteen twee leuke kansen. Na een kwartier werd Charleroi voor haar inzet beloond: debutant Izzet Akgül zette voor tot bij Toni Brogno, die perfect afrondde. Ook na de 1-0 bleven de Karolo's het spel bepalen. Brogno en Akgül waren elk dicht bij een tweede treffer, maar een uitstekende Begeyn bracht telkens redding.

Vijf minuten voor rust gebeurde het onvermijdelijke: Dekelver wist namens Cercle Brugge de gelijkmaker te scoren. De aanvaller wist een vrije trap van Meyssen bijzonder knap binnen te leggen. Maar Cercle was nog niet uitgefeest, of daar was Akgül alweer. Hij zorgde net voor rust voor de verdiende 2-1.

Na de rust stond er nog maar één ploeg op het veld. Cercle werd constant weggedrukt door een uitstekend Charleroi. Dat resulteerde uiteindelijk in de 3-1 van Kéré. Enkele minuten voor het einde scoorde diezelfde Kéré nog de 4-1, waarna Defays voor de 5-1 tekende.

Charleroi blijft zo in de kop van het klassement meedraaien. Ook Cercle blijft het goed doen, getuige daarvan de voorlopige achtste plaats.