Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jules Ottenstadion
Standard speelt gelijk in Gent
Julie Néman

AA Gent ontving vandaag Standard en moest het met een verzwakte ploeg doen. De thuisploeg had met veel geblesseerden af te rekenen en tot overmaat van ramp was ook Mamouni geschorst. Na wat puzzelwerk kreeg George Leekens toch een elftal samengesteld. Standard had meer geluk, want Leonard keerde terug uit blessure. Curbelo was de vervanger van Oneywu, die op het laatste moment moest afhaken. D'Onofrio verwees Walasiak naar de bank en zette Michel ter vervanging op de grasmat.

Na een minuut stilte ter ere van Raymond Goethals floot scheidsrechter Ver Eecke de wedstrijd op gang. Standard kreeg in de derde minuut al een kansje wanneer de Rouches een vrije schop toegekend kregen na een fout van Vrancken op Deflandre. Bangoura kopte echter over. Na 15 minuten waren het vooral de bezoekers die het harde werk deden. Gent beperkte zich tot verdedigen.  Standard reeg een paar mooie kansen aan elkaar. In de 18e minuut kon Rapaic voorzetten, maar Herpoel zette er zijn vuisten tegen. Bangoura kopte de nieuwe voorzet van Conceiçao in de rebound naast. Twee  minuten later vonden Rapaic en Conceiçao elkaar op weg naar Herpoel, maar de Portugees trapte recht op de doelman. Rapaic vond vandaag zijn heil in het geven van voorzetten. Deze keer was Geraerts de begunstigde, maar de middenvelder kwam net te laat om af te werken. Gent leek daarna door te hebben dat het in actie moest schieten en bracht een bezoekje aan Runje. Cooreman schoot richting hoek van het doel maar de Kroaatse doelman kon de bal in hoekschop werken. In de 33e minuut viel, tegen het spel in, het eerste doelpunt aan de kant van de thuisploeg. Boussoufa kon via een vrije trap voorzetten tot bij Laybutt die de bal in een leeg doel schoot, en zo AA Gent op voorsprong bracht. Maar Standard moest niet lang treuren want na een fout van Vrancken op Geraerts kregen de Rouches een penalty toegewezen. Conceiçao schoot Standard in de 42e minuut weer langszij. We gaan rusten met een 1-1 gelijkspel.

Na de koffie kwamen dezelfde 22 spelers opnieuw het veld op. Gent moest al onmiddellijk de adem inhouden wanneer het op het nippertje aan een achterstand ontsnapte. Garbini trapte vanop links recht naar doel en de bal rolde maar juist naast. Het is duidelijk dat beide teams de drie punten in hun bezit wilden. De acties volgden elkaar op en ook de duels werden harder. Standard kreeg op het uur een vrije trap net buiten de zestien na een fout van Laybutt. Dit keer kon Herpoel wel pakken. Tien minuten voor tijd kreeg Standard een grote kans toen Geraerts kon voorzetten voor Bangoura, maar deze kopte de bal recht op Herpoel. Dit was tevens ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Gent en Standard delen na een aardige wedstrijd de punten. Leekens ziet zijn ploeg opschuiven naar de vierde plaats, terwijl Standard plaats neemt op de zevende stek.