Stadion: Jan Breydel
Club geeft STVV een pak slaag
bernie de vuyst

Sint-Truiden is met de billen bloot gegaan in het Jan Breydelstadion. Club haalde maar liefst vijf keer de trekker over, de Kanaries slechts één keertje.

De match begon uitstekend voor de thuisploeg toen Verheyen na tien minuten op aangeven van Lange de score opende. Drie minuten later stond het zelfs 2-0 via een omgezette penalty van Simons. Het was al Club wat de klok sloeg. Lange, Englebert, Cornelis en Blondel kregen enkele goede kansen. STVV dreigde pas voor het eerst na een klein half uur met een trap van de Hongaar Hajnal. Meteen het signaal voor de Bruggelingen om nog even het gaspedaal in te duwen. Dat resulteerde in doelpunten van Blondel op het half uur. Het antwoord van de bezoekers mocht er ook zijn: Buvens prikte 3 minuten later, op aangeven van De Ceulaer, de 3-1 tegen de netten. De Kanaries zijn tot aan de rust de betere ploeg en krijgen nog een geweldige kans, maar Diawara faalt in de afwerking.

Ook vlak na rust was STVV de baas. Clement redde op de lijn zelfs de meubelen voor Club. Plots viel er in 57ste minuut een doelpunt van Verheyen, zijn tweede van de avond, uit de lucht. Vijf minuten later maakte Lange er zelfs 5-1 van. De jongens van Sollied kwamen nog enkele keren bij een zesde treffer, maar Castro stond goed te keepen.

Het verschil tussen beide ploegen was niet zo groot als de score doet vermoeden. Club was gewoon veel efficiënter in de afwerking.