Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona vermijdt nipt tweede gelijkspel op rij
Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft slechts op de valreep kunnen winnen van Levante.  In de 87e minuut zette Eto’o de 2-1 op het bord.  Barça speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar leidde aan de rust wel verdiend.  De Catalanen kwamen op voorsprong dankzij een afgeweken vrije trap van Deco.  Toch kon het ook anders gelopen zijn in de eerste helft.  Félix Ettien en Nacho misten echter de kansen voor de bezoekers.

In de tweede helft had Levante meer geluk.  Jofre, die ooit nog bij Barcelona voetbalde, bracht de ploeg uit Valencia een half uur voor het einde op gelijke hoogte.  De azulgrana hadden niet onmiddellijk een antwoord op deze treffer en leken op een tweede gelijkspel in één week tijd af te stevenen.  Vlak voor het einde besliste de onvermijdelijke Eto’o er echter anders over, zodat Barcelona alsnog met een riante voorsprong van de winterstop kan genieten.