Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Charleroi na strafschoppen naar kwartfinale
Tonnelier Caroline

Charleroi trok na verlengingen en strafschoppen aan het langste eind in de Waalse topper van deze 1/8e finales van de Beker van België.  Na een teleurstellende wedstrijd maakten de zebra’s op het nippertje gelijk in de verlengingen, nadat Geraerts Standard even voordien op voorsprong had gebracht.  In de strafschoppenreeks toonden de mannen van Mathijssen zich het koelbloedigst.  Standard mag net als vorig jaar de bekerdroom vroeg opbergen, voor Charleroi blijft het sprookje duren.

Bij de Karolo’s startte nieuwkomer Theophile in de basis.  Vandooren verving in het elftal van de thuisploeg de zieke Léonard.  In de eerste helft zagen de toeschouwers een gesloten wedstrijd met veel middenveldspel.  De grootste kans was vijf minuten voor het einde nog voor Rapaic, maar hij kopte op de lat.  Bangoura miste de rebound.

In de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde.  Na een uur brak de wedstrijd dan toch nog open.  Eerst nam Standard de wedstrijd in handen, maar in de slotfase was het Charleroi dat nog drie goede kansen kreeg.  Geen van beide ploegen slaagde er echter in te scoren.  Na 90 minuten was het dan ook nog steeds 0-0.  Verlengingen moesten de beslissing brengen.

Standard was de betere ploeg in de eerste verlenging.  Laquait redde nog een kopbal van Onyewu op de lijn.  In de tweede helft kregen de toeschouwers uiteindelijk toch nog doelpunten te zien.  Geraerts leek in de 115e minuut Standard de overwinning en de kwalificatie te bezorgen.  Hij kopte de 1-0 binnen na een goede actie van Conceiçao.  In extremis maakte Toni Brogno nog gelijk en dwong zo strafschoppen af.  Daarin toonde Charleroi zich de betere.  Geraerts en Conceiçao misten voor de thuisploeg, bij de bezoekers faalde alleen Kraouche.  Standard kan komend weekend in de competitie meteen proberen revanche te nemen op het veld van Charleroi.