Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Ruime zege voor Standard
Tonnelier Caroline

Na de bekeruitschakeling en het gelijkspel tegen Charleroi eisten de Standard-supporters een klinkende overwinning van hun ploeg en de Rouches deden wat van hen verwacht werd.  Tegen Cercle Brugge wonnen de Luikenaars gemakkelijk met 4-0.  Bangoura was de held van de avond met drie doelpunten.  Cercle deed zijn reputatie van zwakste verdediging van eerste klasse opnieuw alle eer en kon niet bevestigen na het gelijkspel tegen La Louvière.

Standard kon, op Roussel na, over zijn ganse kern beschikken.  Bij Cercle moest Pivaljevic, vorige week goed voor twee doelpunten, een dag schorsing uitzitten.  Standard-coach D’Onofrio koos voor een 4-4-2, met Wamberto en Bangoura als spitsenduo.  Van Veldhoven koos voor een verdedigende opstelling, met Dekelver als enige spits aan de aftrap.

De Rouches begonnen sterk, met twee schoten van Wamberto in de eerste tien minuten.  Ook Meyssen probeerde het aan de overkant vanop afstand.  Op het kwartier werd de Luikse aanvalslust al beloond via Bangoura, die de rebound binnenwerkte na een kopbal van Geraerts tegen de lat.   Ook na de 1-0 bleef Cercle vooral verdedigen en kreeg Standard de beste kansen.  De Rouches waren woedend toen Bangoura in een kansrijke positie werd afgevlagd.  Vlak voor de rust pakte Cercle-doelman Mollez nog uit met een goede save op een kopbal van Onyewu.

Aan de rust werd bij Cercle Miskovic vervangen door Vandenbussche.  Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft en opnieuw kregen de West-Vlamingen een vroeg doelpunt te slikken.  Rapaic verdubbelde de voorsprong na een vrije trap van Conçeicao.  Cercle kon geen vuist meer maken en Standard liep nog verder uit.  Bangoura maakte na een knappe actie zijn tweede treffer van de avond.  Enkele minuten later kreeg Conçeicao dé kans op de 4-0, toen Vermeirsch de bal op de strafschopstip legde na een fout op de Portugees, maar Mollez pakte.  In de toegevoegde tijd werd het dan toch nog 4-0, dankzij het vierde doelpunt van Bangoura.