Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Het Kuipje
Westerlo baas in het eigen kuipje
Maarten Coenen

In een redelijk evenwichtige partij haalde Westerlo het van Charleroi. Voor de ploeg uit de Kempen al de 6de thuiszege op rij, voor Charleroi kwam er een einde aan 9 matchen zonder nederlaag.

Westerlo begon goed aan de partij. Nieuwkomer Coelho, overgenomen van Feyenoord was zeer bedrijvig en pakte uit met enkele goede schoten. Vlak na het kwartier knalde de Braziliaan van ver op goal, zijn schot spatte uiteen op de lat, maar Chris Janssens was goed gevolgd. Met een prachtige volley ging de bal over keeper Laquait in doel, 1-0.

Charleroi kwam nu gevaarlijk opzetten en had het betere van het spel. Brogno kreeg nog voor rust een dot van een kans, maar hij faalde in de afwerking. Vlak na de rust was het dan toch raak voor de bezoekers, Brogno kon de bal in doel schuiven en scoorde zo dan toch tegen zijn ex-club,1-1.

De wedstrijd leek daarna af te stevenen op een gelijkspel, tot David Paas diep werd gestuurd en met een harde uithaal de 2-1 op het bord kon zetten. Meteen ook de eindstand, Westerlo lijkt in eigen huis (bijna) onklopbaar.