Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Daknam
Efficiënt Genk wint op Daknam
Anthony Van der Planken

Genk heeft haar sterke reeks op het veld van Lokeren probleemloos verder gezet. De Limburgers wonnen met 1-3.

De wedstrijd kende een slordig en vooral bitsig begin. Beide ploegen gingen er voor, maar grote kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Zo rond de 40e minuut werd het publiek wakkergeschud met een knal van Bancé. De inzet van de talentvolle aanvaller belandde echter op de lat. Twee minuten later was het bijna raak aan de andere kant, maar Milojevic schudde een schitterende inzet uit de mouwen op de poging van Orlando Engelaar. De brilscore stond zo bij de koffiepauze nog steeds op de bordjes.

Vlak na de pauze werd de score dan toch geopend. Na een misverstand tussen
Moons en Priske kwam de bal bij Bancé, die maar voor het binnenleggen had. Toch liet Genk zich niet doen. Het reageerde met enkele knappe aanvallen en werd daar na enige tijd ook voor beloond. Na een prachtig nummertje van het aanvallend compartiment van Genk kwam de bal bij Daerden terecht. Die rondde perfect af.

Na de 1-1 kon de wedstrijd alle kanten uit. Beide ploegen kregen kansjes, maar het was Genk dat wist te scoren. Invaller Haroun was de gevierde man. De jonge Belg zette zijn ploeg zo 1-2 voor, zodat Lokeren weer moest komen. De thuisploeg deed dat ook, maar kansen kwamen er niet meer. Integendeel, het was zelfs Genk dat in de laatste minuut de score uitbreidde via Beslija.

Genk wipt zo terug over Standard en staat waar het moet staan: op de derde plek. Lokeren blijft in de middenmoot hangen.