Stadion: Jules Ottenstadion
Gent snoept Anderlecht punten af
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft er weer een slecht weekend opzitten. De Brusselaars moesten op het veld van AA Gent twee punten prijsgeven, waardoor de kloof met Club Brugge al acht stuks groot is.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn: ronduit saai. Beide ploegen misten scherpte, misschien wel door de vroege wedstrijdstart, waardoor kansen lange tijd uitbleven. De eerste keer dat het publiek iets te zien kreeg, was pas na 23 minuten. Smoje kopte net iets te hard terug naar doelman Herpoel, die slechts met veel moeite de bal uit doel wist te werken. Het eerste schot van Anderlecht zelf kwam er pas na een halfuur, toen Mbo Mpenza uitpakte met een zwakke poging. Bij de pauze stond zo de beginscore nog steeds op het bord.

Het was hopen op beter na de rust, maar toch was het lang wachten op enige opwinding. Pas in het slotkwartier kon men spreken van echte kansen. Tien minuten voor tijd ging
Vanderhaeghe neer in de zestien, maar een strafschop werd hem niet gegund. In de daaropvolgende counter wist Verschuere net niet te scoren na een foutje van Van Steenberghe. De lob van de middenvelder belandde op het dak van het doel. In de laatste drie minuten kreeg Anderlecht nog twee uitstekende kansen. Eerst moest Herpoel tussenbeide komen op een schot van Aruna, daarna moest de international ook attent zijn op een poging van Tihinen. Ook Zetterberg zette de doelman nog aan het werken. Dé kans op de winning-goal kwam er in de slotseconden, maar dan voor AA Gent. De ingevallen Lukunku scoorde ei zo na, en moest Van Steenberghe ook maar een seconde later gekomen zijn, dan was het ook binnen geweest.

Het bleef zo bij 0-0, waarmee beide ploegen tevreden moeten zijn. Anderlecht ziet de kloof met Club Brugge wel weer groter worden. Als de twee inhaalwedstrijden (tegen Bergen en La Louvière) gewonnen worden, dan staat men nog steeds acht punten achter. Gent blijft ondertussen zevende, waarmee een Europees ticket erg moeilijk wordt.