Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
Charleroi houdt Club Brugge op gelijkspel
Anthony Van der Planken

Charleroi is er in geslaagd om Club Brugge punten af te snoepen op eigen “terrein”. “Terrein”, want het veld van de competitieleider had opvallend veel weg van een akker. Gelukkig kregen de fans uiteindelijk toch een aangename wedstrijd te zien.

De partij kende een evenwichtig wedstrijdbegin. De eerste kans was voor Rune Lange, die van dichtbij op Lacquait schoot. Tien minuten later was ook Gert Verheyen dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal vloog nipt naast. Toch lag Charleroi niet onder, maar kansen bleven aanvankelijk wel uit. Na een dik halfuur kwam er dan toch een mogelijkheid voor Akgul. De aanvaller trapte echter onstuimig over. Drie minuten later was het wel raak. Macquet pakte vanop afstand uit met een vrije trap, die door Rozehnal verkeerd werd ingeschat. De verraste Butina kon niet anders dan de bal binnen laten gaan. De 0-1 stond ook tijdens de rust nog op het bord.

Het was zaak voor Club om gauw toe te slaan, en dat gebeurde ook. Al na 45 seconden kopte Lange de gelijkmaker binnen. De competitieleider leek vertrokken, maar niets bleek minder waar. Men probeerde wel, maar grote kansen bleven uit. Twintig minuten voor tijd was
Ishiaku nog het dichtst van al bij de 2-1, maar de inzet van de Nigeriaan werd net onder de lat weggeveegd door Lacquait. Weer wat later kreeg ook Victor een dot van een kans, maar toen hij de bal niet kon controleren, liet hij zich maar vallen.

Het bleef bij 1-1, een logisch en billijk resultaat. Club Brugge mist de ideale kans om weer eens uit te lopen op Anderlecht, terwijl Charleroi in de subtop blijft hangen.