Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Mycom Stadion
Ajax door het oog van de naald

Ajax is vanmiddag met het oog van de naald gekropen. De Amsterdammers wonnen na een laat doelpunt met 1-2 bij NAC Breda. Boukhari was de match van de wedstrijd, de Marokkaan scoorde twee keer.

Ajax begon met een droomstart aan de wedstrijd, al na twee minuten verschalkte Boukhari doelman Schollen. NAC had geen antwoord op deze goal en maakte een slechte indruk. Mede door de zwakte van Ajax bleef de achterstand beperkt tot slechts één doelpunt.

Na rust werd dit afgestrafd, Cornelisse schoot een vrije trap voorbij doelman Stekelenburg die de geblesseerde Vonk bij rust verving. Toch keerde Ajax nog met drie punten terug uit Breda. Boukhari tikte twee minuten voor tijd helemaal onverwacht en onverdiend de 1-2 binnen.

Door de zege blijft Ajax een kansje behouden op de titel, het verschil met koploper PSV bedraagt nog acht punten. NAC wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in 2005.