Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Daknam
Standard en Lokeren spelen gelijk
Bart Hermans

Standard Luik is na een turbulente week niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel bij Sporting Lokeren. Het was een flauwe wedstrijd op Daknam met aan beide kanten een paar kansen. Al bij al een billijk gelijk spel.

De Rouches begonnen de wedstrijd goed en trokken direct in de aanval via Conceiçao en Onyewu maar Milojevic redde knap. Het spel ging daarna goed over en weer en beide ploegen kregen nog enkele goede kansen. Rond de twintigste minuut mag Kristinsson alleen op Runje afgaan maar Deflandre kan met een knappe tackle de 1-0 voorkomen. Direct daarna schiet Bangoura van dichtbij onbegrijpelijk over. Na een goed eerste halfuur verwaterd het spel wat en we gaan dan ook met 0-0 op het bord rusten.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde, veel inzet maar weinig kansen. Op het uur dan toch nog eens opwinding wanneer Hendrikx op de lat knalt. Doba krijgt zijn tweede gele kaart na een stevige tackle op Bangoura. Standard probeerde de match in handen nemen maar Bangoura stuitte op de doelman van Lokeren. Lokeren trok zich terug achter de bal en Standard kon amper nog dreigen zodat het 0-0 bleef.

Met dit gelijkspel komt Standard een puntje dichter bij Anderlecht maar heeft nu wel al een achterstand van 4 punten op Genk. Lokeren blijft in de middenmoot van het klassement staan.