Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jan Breydel
Jonge invaller beslist derby in Clubs voordeel
bernie de vuyst

Club Brugge had heel wat moeite met kleine broer Cercle. De jongens van Trond Sollied wonnen uiteindelijk met 1-2. Het was wachten tot diep in de tweede helft vooraleer blauw-zwart het laken definitief naar zich kon toetrekken. De 19-jarige invaller Jeanvion Yulu Matondo was met een assist en een doelpunt daar grotendeels verantwoordelijk voor was.

Cercle schoot het best uit de startblokken, want al na 10 minuten stonden de groen-zwarten op een 1-0 voorsprong toen Dekelver een voorzet van Vlahos tegen de netten kopte. Niet veel later is het ei zo na 2-0, maar Club kon gelukkig rekenen op een ijzersterk spelende Butina die wereldsaves in huis had op pogingen van Dewulf en De Smet (2x). Eén keer had de Kroaat ook de hulp nodig van Rozehnal, de Tsjech redde immers de bal net voor de lijn.

Pas in de 22ste minuut staken de bezoekers voor het eerst echt het neus aan het venster. Vandenbussche kon in extremis de gelijkmaker van Verheyen verijdelen. De leider nam vanaf dan het heft in handen. Lange kreeg enkele mogelijkheden, ook zag de ref geen graten in een overtreding op de Noor binnen de zestien. Cercle counterde bij momenten gevat, maar Dekelver en De Smet verzilverden de kansen niet.

Na rust draaide de motor van Club weer, echte scoringsmogelijkheden creëren lukte echter niet. Eveneens kwam blauw-zwart met de schrik vrij toen Vandenbussche op de lat kopte. In de 70ste minuut viel Jeanvion Yulu Matondo, meteen het keerpunt in de wedstrijd. Geen vier minuten maakte Lange gelijk (1-1). Een luttele minuut later mochten Michel D'Hooghe en co weer juichen, deze keer na een doelpunt van Yulu Matondo (1-2).

De jongens van Harm Van Veldhoven waren evenwel niet helemaal uitgeteld. een uitstekende Butina verhinderde in een echt slotoffensie van Cercle tot twee maal toe dat Dekelver de bordjes in evenwicht kon brengen.

Een niet echt groots Club houdt de punten thuis. Daarvoor mag het vooral Butina en Yulu Matondo danken.