Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Diaz Arena
Gent klopt enthousiast Oostende

AA Gent ging vandaag op bezoek in het Albertparkstadion waar het een enthousiast Oostende trof.
De partij eindigde op 1-2 via enkele fraaie doelpunten van onder andere Jürgen Landuyt (Oostende), Wouter Vrancken (AA Gent) en Nordin Jbari (AA Gent).

De wedstrijd begint al spectaculair voor de kustploeg want al vroeg in de eerste helft trof Djamba-Shango het zijnet. Amper enkele minuten later scoorde Jürgen Landuyt het eerste doelpunt van de match tussen de palen. 1-0 voor Oostende dus. AA Gent vond niet meteen een antwoord op het enthousiasme van de kustploeg maar naarmate de wedstrijd vorderde, gingen de Gentenaren zichzelf meer organiseren. Met succes: vlak voor de rust kopte Wouter Vrancken de gelijkmaker binnen via een vrije trap van Mbark Boussoufa. 1-1. Gent kan nog even dreigen voor de rust maar het blijft 1-1.

Gent begint het beste aan de tweede helft met enkele goede kansen voor Matthys en Cooreman maar niemand van Gent treft het doel. Gent blijft de betere ploeg en laat dat ook merken. Jbari kopte bijna de 1-2 tegen de netten maar Habran houdt zijn ploeg recht. De wedstrijd blijft in evenwicht tot Zoko een voorzet van Djamba-Shango te zwak op Herpoel besluit. Gent antwoordt meteen met een doelpunt. Nordin Jbari schiet AA Gent verdiend op voorsprong. 1-2. Oostende start het eindoffensief met enkele kansen voor Zoko en De Wilde. Zoko schiet tot twee maal toe op Herpoel. Maar de Buffalo’s bleven domineren in de tweede helft. Maar ook in de verlengingen kon Oostende niets afdwingen van AA Gent.

AA Gent pakt dus de drie punten en zet zo Racing Genk onder druk, die morgen leider Club Brugge ontvangt.

Onderaan in de stand zakt Oostende weg naar de voorlaatste plaats nadat Brussels de rode lantaarn doorgaf aan Bergen na een 2-1 overwinning.