Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Genk dient Club Brugge 2e nederlaag toe
Anthony Van der Planken

Genk is er als tweede ploeg in geslaagd om Club Brugge dit seizoen een competitienederlaag toe te dienen. De Limburgers wonnen met 2-1 van Club Brugge na een sterke eerste helft. Toch zal de Genkse zege niet onbesproken blijven, want scheidsrechter De Bleeckere liet zich meermaals opmerken.

De wedstrijd kende een leuk begin. De eerste goede kans was voor
Orlando Engelaar. Na een knap nummertje kwam de Nederlander alleen voor doel, maar zijn schot miste richting. Twee minuten later trapte diezelfde Engelaar opnieuw nipt naast. Weer wat later legde David Rozehnal de bal bijna in eigen doel, maar Butina was attent. Daarna kwam Club Brugge wat opzetten. Balaban, Cornelis, Lange en Ceh probeerden wel, maar scoren lukte niet.

Op de twintigste minuut had het 0-1 moeten zijn, maar het scheidsrechterlijk trio zag niet dat de kopbal van
Simons door Haroun achter de lijn werd weggekopt. In de daaropvolgende counter scoorde Genk ei zo na de 1-0, maar de niet te missen kans van Vandenbergh belandde op de paal. Ook een inzet van Balaban scheerde het doelhout.

Iets na het halfuur was Vandenbergh opnieuw dicht bij de 1-0. De aanvaller had maar voor het binnen schieten, maar het schot was te zwak om Butina te verschalken. Twee minuten later was het dan toch raak. Orlando Engelaar legde een voorzet van
Beslija tegen de netten. Luttele seconden na de 1-0 was Verheyen dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van de aanvaller hobbelde naast.

Het begin van de tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Toch kwam er al gauw een doelpunt. Opnieuw mocht Genk feesten. Vandenbergh was de blunderende Rozehnal te snel af en kon makkelijk afwerken. Toch duurde het feestje niet lang, want vijf minuten later scoorde Bosko Balaban alweer tegen. De Kroaat trapte een vrije trap feilloos voorbij
Moons.

Het is in die fase van de wedstrijd dat scheidsrechter De Bleeckere zich weer deed opmerken. De ex-nummer één van België zag geen graten in een val van Vandenbergh binnen de zestienmeter. Onterecht, want Rozehnal gaf de aanvaller duidelijk een duwtje. Een gefrustreerde Daerden trapte dan maar de bal in de tribune. Eigenlijk had de referee daar een tweede gele kaart moeten trekken, maar ook dat liet hij na.

In de laatste twintig minuten zette Club Brugge de thuisploeg onder druk, maar echt grote kansen kwamen er niet. Bovendien sloeg ook De Bleeckere nog eens toe. In de allerlaatste seconden weigerde de scheidsrechter de bezoekers een penalty te geven, al maakte
Claessens een duidelijke hands.

Club Brugge verliest zo voor de tweede keer dit seizoen. Niettemin blijft men soeverein aan de leiding. Racing Genk wipt over Standard naar plek drie, al hebben de Rouches wel nog een wedstrijd te goed.