Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi klopt Gent overtuigend
Anthony Van der Planken

Charleroi heeft thuis een goede zaak gedaan in de strijd om het Intertoto-ticket. De Karolo's klopten rechtstreekse concurrent AA Gent overtuigend. De wedstrijd eindigde in 3-2.

De wedstrijd kende een droomstart voor de thuisploeg. Al na 7 minuten wist Akgul de score te openen. Met een stevig schot liet hij debutant Runje - de broer van - kansloos. Iets later waren de Karolo's dicht bij de verdubbeling van de score. De vrije trap van Kraouche belandde echter op de lat.

Charleroi bleef er voor gaan. Zowel Akgul als Theophile waagden hun kans, maar scoren lukte niet. Orlando was er op slag van rust nog het dichtst bij, maar zijn kopbal werd door Boussoufa van de lijn geveegd.

Net na de pauze verraste Gent de thuisploeg. Na amper vijf minuten scoorde Davy De Beule de gelijkmaker. Een bittere pil voor de Karolo's, maar men liet zich niet doen. De wedstrijd was nog maar net weer afgetrapt, of Orlando legde de 2-1 tegen de netten. Weer vijf minuten later besliste diezelfde Orlando de wedstrijd definitief, door opnieuw uit te pakken met een schitterend solo en even mooi af te ronden.

Toch probeerde AA Gent zich terug in de wedstrijd te werken. Zo trapte Wouter Vrancken twintig minuten voor tijd op de paal. In de 87e minuut werd het uiteindelijk toch 3-2 via de teruggekeerde Sandy Martens. Ondertussen stond Gent al wel met tien te ballen, want tien minuten voor het einde moest Lukunku met een blessure het veld verlaten. Georges Leekens had al zijn wissels al opgebruikt, dus moest Gent met tien verder.

Het bleef uiteindelijk bij 3-2, waardoor Charleroi opnieuw op gelijke hoogte komt met AA Gent. Intertoto-voetbal is nu dicht bij, maar zelfs een Uefa-bekerticket is nog niet uitgesloten.