Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Athletic sterkste in Baskische derby
Tonnelier Caroline

In de schaduw van de topper tussen Real Madrid en Barcelona stond gisterenavond de beladen Baskische derby tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad op het programma.  De thuisploeg haalde het met ruime 3-0 cijfers en blijft daardoor ook in de stand de beste ploeg van het Baskenland.  Het heeft bovendien nog een klein kansje om opnieuw Europees voetbal af te dwingen.

In een evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Vooral Urzaiz (Athletic) en Kovacevic (Real) speelden een sterke wedstrijd voor de rust.  Naarmate de partij vorderde, nam de thuisploeg de wedstrijd steeds meer in handen en dat resulteerde 10 minuten voor de pauze in een doelpunt van Ezquerro.

De bezoekers leken aanvankelijk niet aangeslagen door deze tegentreffer en gingen in het begin van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker.  Na enkele minuten bleek de stormloop van Real Sociedad echter al voorbij en de ploeg van Amorrortu creĂ«erde in de rest van de tweede helft geen enkele kans meer.  Athletic domineerde en voetbalde wel nog een aantal kansen bijeen.  Yeste trapte een kwartier voor het einde een vrije trap voorbij doelman Riesgo, waarna de bezoekers niet verder meer kwamen dan het beperken van de schade.  Uiteindelijk werd het toch nog een zware nederlaag voor Sociedad, dat in blessuretijd nog een goal van Tiko incasseerde.