Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Santiago Bernabeu
Sterk Real wint verdiend van Barça
Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft de topper tegen FC Barcelona met zware 4-2 cijfers gewonnen en brengt daardoor opnieuw wat spanning in de Spaanse titelstrijd.  De Madrilenen legden vooral dankzij een sterke Ronaldo in de eerste helft de basis voor de overwinning.  Barça miste duidelijk de geschorste Deco en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Zoals verwacht kreeg Owen de voorkeur op Figo en verving Pavon de geschorste Samuel.  Bij Barcelona was Puyol fit genoeg om te starten en verving Iniesta Deco.  Real begon furieus aan de wedstrijd en dat resulteerde al tijdens de eerste vijf minuten in enkele hete standjes voor het doel van Valdés.  Na zes minuten kwam de Koninklijke verdiend op voorsprong.  Op aangeven van Ronaldo kopte Zidane de bal tegen de netten.  Barcelona reageerde onmiddellijk, maar Eto’o kraakte zijn schot.  De bezoekers kwamen stilaan wel beter in de wedstrijd, met onder meer twee pogingen van Marquez.  Toch was Real nog het dichtst bij een doelpunt, maar Puyol voorkwam de 2-0.  Na twintig minuten was het wel opnieuw raak.  Na een fout op Ronaldo kopte de Braziliaan zelf de vrije trap van Beckham binnen.  Real leek de wedstrijd nu in handen te hebben, maar vrij onverwacht kwam Barça terug tot 2-1.  Eto’o werkte koelbloedig af na een één-twee met Xavi.  De bezoekers putten duidelijk moed uit de aansluitingstreffer en kregen via Giuly zelfs enkele kansen op de gelijkmaker.  De Fransman besloot echter achtereenvolgens voorlangs, over het doel en op Casillas.  De Madrileense doelman kwam eveneens goed tussen op een poging van Gio.  In de slotfase van de eerste helft claimde Barcelona nog een penalty na een tackle van Beckham op Eto’o, maar de scheidsrechter floot niet.  Even later was het aan de overkant nog Real dat opnieuw scoorde.  Op aangeven van Roberto Carlos miste Raúl van dichtbij niet.

In het begin van de tweede helft bleef Barcelona op zoek gaan naar een tweede treffer.  Het was opnieuw Giuly die de beste kans kreeg, maar Casillas kwam goed tussen.  De wedstrijd ging nu goed over en weer, maar dit resulteerde niet echt tot uitgespeelde kansen.  Beckham trapte een vrije trap op Valdés en aan de overkant schoot Belletti over.  In de twintigste minuut lanceerde Beckham landgenoot Owen.  De snelle spits kon alleen op Valdés afgaan en miste niet.  Amper een minuut later claimde Barça opnieuw een penalty na een fout van Roberto Carlos op de ingevallen Maxi López, maar opnieuw wees de man in het zwart niet naar de stip.  Iets voor het halfuur viel het tweede doelpunt dan toch voor de bezoekers.  Ronaldinho trapte een vrije trap schitterend tegen de netten.  Beide teams kregen in het slotkwartier nog enkele kansjes, maar het bleef bij 4-2.  Door deze overwinning verkleint Real Madrid de afstand met de aartsrivaal tot zes punten.