Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Het Kuipje
Club pakt drie belangrijke punten
Dieter Arens

Club Brugge kan na dit weekend weer wat rustiger ademhalen. De jongens van Sollied wonnen verdiend van Westerlo met 1-3. Rune Lange had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Club.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of Westerlo kwam meteen op voorsprong. Coelho trapte hard naar doel en de bal verdween achter Butina in de goal, 1-0. Club was meteen op achtervolgen aangewezen en dat deed het ook. Ceh schoot maar net naast, maar even later kopte Clement de bal tegen de netten, 1-1. Nadien had De Cock nog een goede kans waarop Bourdon alert reageerde. 1-1 was de ruststand.

Club bleef drukken in de tweede helft. Westerlo had wel de pech dat het Coelho, Janssens en Verheyen met blessures zag uitvallen. Na een kwartiertje spelen in de tweede helft kwam de verlossing er voor de Bruggelingen. De onvermijdelijke Rune Lange kopte een voorzet van Van der Heyden binnen, 1-2. Sporadisch dreigde Westerlo ook eens. Pogingen van Keenan en Wagemakers waren echter niet succesvol.

In de slotfase van de partij kwam de beslissing. Lange werd het straatje ingestuurd en rondde koelbloedig af, 1-3. Club speelde nadien de wedstrijd rustig uit. Door deze overwinning leggen de Bruggelingen weer de druk bij Anderlecht, dat zondagavond speelt op het veld van La Louvière.