Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Craven Cottage
Fulham - Manchester City 1-1
Tom Ceusters

Fulham - Manchester City was een wedstrijd zonder veel belang. Manchester draait rustig mee in de middenmoot; Fulham bevindt zich net boven de degradatieplaatsen, maar de afstand met de onderste drie lijkt groot genoeg om niet in paniek te raken.

De eerste kans was voor de bezoekers. Antoine Sibierski probeerde van buiten de 16, maar Van der Sar stond goed op te letten en kon het schot over de lat tillen. Ook op de daaropvolgende hoekschop van Robbie Fowler stond de Nederlandse keeper paraat. Tien minuten ver waren we toen.
Op een volgende mogelijkheid was het opnieuw 10 minuten wachten. Van der Sar kon in eerste instantie een schot van Fowler afweren, maar op de herneming van Claudio Reyna was hij kansloos: 0-1 voor de bezoekers uit Manchester. Fulham probeerde te reageren, maar het leverde niets op, en de enige kansen bleven voor City. Schoten van Musampa en Barton gingen echter naast.
Na 35 minuten mocht David James dan eindelijk een eerste keer de handen uit de mouwen steken, maar de verre kopbal van Brian McBride zorgde niet voor problemen. Plots begon het wel te lukken voor Fulham: Steed Malbranque probeerde van ver, maar zijn schot zeilde naast. Ondanks enkele scrimmages in het strafschopgebied van Manchester en een mooi schot van Boa Morte, dat door David James uit doel werd geranseld, veranderde de stand echter niet meer voor de rust.

Het eerste doelgevaar na de rust kwam van Andy Cole, maar zijn schot kon David James niet op de proef stellen. Op een verre poging van Robbie Fowler na, gebeurde er dan een half uur bitter weinig. De volgende kans voor Fulham was echter meteen raak: Boa Morte bracht zijn ploeg terug op gelijke hoogte. Beide ploegen leken zich al snel neer te leggen bij een gelijkspel, en op een schot van Musampa voor City en één van Radzinski voor Fulham na, viel er niets meer te beleven.

Een billijk gelijkspel in een typische eindeseizoenswedstrijd.

Fulham: Van der Sar, Volz, Knight, Goma, Rosenior, Boa Morte, Pembridge, Clark, Malbranque (66' Radzinski), Cole (69' John), McBride

Manchester City: James, Onuoha, Dunne, Distin, Jordan, Reyna, Barton, Bosvelt, Musampa (86' Bradley Wright-Phillips), Fowler (62' Shaun Wright-Phillips), Sibierski

Scheidsrechter: Barry

Doelpunten: 20' Reyna (0-1), 76' Boa Morte (1-1)

Geel: Dunne (Man)