Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Santiago Bernabeu
Real legt druk opnieuw bij Barça
Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft de moeilijke wedstrijd tegen Villarreal met 2-1 gewonnen en nadert daardoor voorlopig tot op drie punten van leider Barcelona.  De Catalanen spelen vanavond nog op het veld van Málaga.
In een evenwichtige eerste helft kreeg Real Madrid, met Pavon en Borja als vervangers van Helguera en Gravesen, de betere mogelijkheden.  Na een combinatie met Ronaldo trapte Beckham een niet te missen kans voorlangs.  Villarreal legde het beste voetbal op de mat en kreeg kort voor de rust een lichte penalty na een duel tussen Pavon en Forlán.  Riquelme trapte de bezoekers op voorsprong.
Na de pauze bleef Villarreal knap combineren en kreeg het zelfs een aantal kansen om de score op te drijven.  Riquelme en vooral Forlán faalden echter bij de afwerking.  Halverwege de tweede helft kwam Real langszij.  Na een knappe actie van Zidane kopte Ronaldo de gelijkmaker tegen de netten.  Toch leek de Koninklijke het nog moeilijk te krijgen, want Samuel keek kort na dat doelpunt tegen zijn tweede gele kaart aan.  De thuisploeg liet zich echter niet uit zijn lood slaan en kwam enkele minuten later zelfs op voorsprong.  Ronaldo lag aan de basis van de winnende treffer van verdediger Salgado.  De bezoekers kwamen via Riquelme nog dicht bij de 2-2, maar Casillas lag in de weg.  Na een fout op Raúl keken twee spelers in de slotfase nog tegen een rode kaart aan.  Quique Álvarez en Zidane, die door 15 camera’s gevolgd werd in het kader van een speelfilm over zijn leven, moesten voortijdig het veld verlaten.