Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Estadio La Rosaleda
Barcelona vernedert Malaga in eigen huis
Harald Berings

Nadat Real Madrid gisteren met veel moeite wist te winnen van de nummer 4, Villareal, ging het leider FC Barcelona vanavond voor de wind tegen Malaga. De kustploeg vernederde haar tegenstander in eigen huis met 0-4.

Het stadion van Malaga, La Rosaleda, zat afgeladen vol voor de komst van de leider. In de meest zuidelijke voetbaltempel van het Iberisch schiereiland zagen de 30,000 toeschouwers hoe Oleguer de score opende voor Barça, na goed 20 minuten, en hoe Ludovic Guily die voorsprong een kwartiertje later verdubbelde.

De tweede helft startte magertjes, en het duurde ruim 20 minuten vooraleer Barça nog eens de neus aan het venster stak. Man van de match Guily vergrootte de kloof tot 0-3. De frustratie bij Malaga liep hierdoor hoog op, en dan loopt het meestal slecht af. Amoroso kreeg op een kwartier voor tijd dan ook de directe rode kaart van scheidsrechter Vicente Lizondo. Tot overmaat van ramp duwde Gerard in blessuretijd het mes nog net iets dieper in de wonde door de 0-4 tegen de netten te trappen.

Voor nummer 15 Malaga, dat net aan een mooie reeks bezig was (2-2 tegen Valencia en 2-1 winst tegen Albacete), dus opnieuw een zware opdoffer, al was de meest zuidelijke club van het land wel al zo goed als zeker van het behoud in de Primera Division.
Voor leider Barcelona betekent dit een stap die hen opnieuw dichter bij de titel brengt.