Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Diaz Arena
KVO verliest cruciaal duel (+ foto's)
Anthony Van der Planken

Oostende mag het behoud in eerste klasse vergeten. De kustploeg verloor thuis met 0-2 van Sporting Lokeren, dat met de handrem op richting zege cruiste.

De eerste kansjes kwamen er pas na 25 minuten. Die waren voor de thuisploeg. De Wilde en Santalab kregen elk een goede mogelijkheid, maar telkens stond ploegmaat Zoko in de weg. Aan de andere kant kreeg Tailson een dot van een kans, maar hij faalde oog in oog met doelman Habran. Die laatste had iets voor het halfuur niets in te brengen tegen een schuiver van de volledig vrijstaande Hendrikx. 0-1, een koude douche voor Oostende, dat al bij al teleurstelde in haar match van de waarheid. Het had zelfs 2-0 kunnen worden, moest Tailson wat geconcentreerder zijn geweest. Ook de 1-1 zat er in, want vlak voor de rust schoot Zoko nipt over de kruising.

De tegenstander scoort altijd als je de kansen zelf niet afwerkt, zo luidt een oud cliché. Lokeren bevestigde dat, door na 72 minuten te scoren uit een counter. Vidarsson was de man van het doelpunt. Oostende had ondertussen via Vermast en Zoko al enkele opgelegde kansen gekregen, maar de kustjongens konden niet afwerken.

In de slotfase kregen Tailson en Ademilson nog kansen op de 0-3, maar die kwam er niet. Veel zal Lokeren er niet om geven, want zij hebben niet al te veel brandstof verspild in de aanloop naar de bekerconfrontatie met Germinal Beerschot. Oostende zal iets minder plezier beleven, want zij zijn zo goed als zeker van de degradatie. Op twee speeldagen van het einde hebben ze vier punten achterstand op Moeskroen, dat zestiende staat.

Foto's van de wedstrijd kan u hier bekijken.