Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Estati Ciutat de Valencia
Gelijkspel volstaat voor landstitel
Tonnelier Caroline

FC Barcelona had genoeg aan een gelijkspel tegen het bescheiden Levante om zich voor het eerst sinds 1999 nog eens tot landskampioen te kronen.  Omdat Real Madrid 2-2 gelijkspeelde op het veld van Sevilla, volstond een puntje om mathematisch zeker te zijn van de landstitel.  De Catalanen kwamen verrassend op achterstand tegen Levante, maar topschutter Eto’o zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker.

De bezoekers begonnen het best aan de partij en kregen via Ronaldinho ook de eerste kans van de wedstrijd.  Levante herstelde na het kwartier echter het evenwicht en werd zowaar de gevaarlijkste ploeg. Valdés had een goede redding in huis op een poging van Rivera.  Even later schreeuwde Levante om een penalty na handspel van Van Bronckhorst, maar de scheidsrechter floot niet.  Twee minuten later kwam het verdiende doelpunt er dan toch.  Rivera (ex-Real) bracht de thuisploeg op voorsprong.  Barça was aangeslagen en Ronaldinho kwam goed weg toen hij bij de eerste tegenaanval een kopstoot uitdeelde.  In blessuretijd was Eto’o nog dicht bij de gelijkmaker.  Zijn poging strandde echter op de lat.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft.  Congo kon alleen op doelman Valdés afgaan, maar hij werkte te zwak af.  Na een slechte uitworp van de doelman van Barcelona was Jofre heel dicht bij de 2-0, maar de paal redde de Catalanen.  De ploeg van Rijkaard ging nu resoluut op zoek naar de gelijkmaker en moest niet lang wachten op het verlossende doelpunt.  Eto’o kon op een corner eenvoudig binnenkoppen.  Beide ploegen leken tevreden met het gelijkspel, zodat er in het laatste halfuur amper nog gevoetbald werd.  Het was aftellen naar het laatste fluitsignaal en de uitbundige titelviering die volgde.