Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Luminus Arena
Genk blijft in het spoor van Standard
Anthony Van der Planken

Racing Genk blijft in de running voor Europees voetbal. De Limburgers wonnen thuis met 2-0 van Charleroi en blijven zo in het spoor van Standard. Voor de Karolo's zit het seizoen er op.

De eerste kans was voor de bezoekers. Detal trapte in de tweede minuut net naast het doel van Jan Moons. Op het kwartier was ook Orlando er dicht bij, zijn kopbal vloog net over. De eerste kans voor de thuisploeg kwam er pas na 21 minuten, maar het was wel meteen een serieuze: Beslija kwam plots voor doel te staan en had kunnen scoren, maar de Joegoslaaf besloot naast. Nog geen minuut later werd Laquait aan het werk gesteld. De doelman van Charleroi schudde een prachtige redding uit zijn mouwen op een schot van Beslija. Ook op een poging van Vandenbergh toonde Laquait zich sterk. Dé kans van de eerste helft was echter voor Charleroi. Op slag van rust werkte Moons een schot van Ciman slecht weg. Orlando had de rebound maar voor het binnenleggen, maar hij miste onbegrijpelijk.

Die misser werd na de koffieklets genadeloos afgestraft voor Stojanovic. De aanvaller ontving een uitstekende dieptepass van Beslija en legde feilloos binnen. Amper twee minuten later had Orlando meteen kunnen tegenscoren, maar opnieuw kon hij niet afwerken. Het was meteen de laatste kans voor Charleroi, dat zienderogen wegzakte en moest toezien hoe Daerden en Vandenbergh bijna een tweede keer scoorden. In de slotminuut werd het dan toch nog 2-0. Opnieuw lag Beslija aan de basis van het doelpunt. De Bosniër legde goed af tot bij Tom Soetaers, die bedankte met een doelpunt.

Racing Genk pakt zo de drie punten en blijft in het spoor van Standard. De Limburgers staan slechts twee punten achter op de Rouches. Op de laatste speeldag wacht een bezoek aan Cercle Brugge, terwijl Standard naar Oostende trekt. Genk moet winnen en hopen op puntenverlies van Standard. Als de Rouches gelijkspelen en Genk wint, volgt er een testwedstrijd. Bij verlies van Standard en winst van Genk, komen de Limburgers sowieso op de derde plek. Charleroi eindigt het seizoen dan weer op een bijzonder knappe en onverwachte vijfde plek.