Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi verslaat Lokeren
Kristof Blomme

Charleroi won op eigen veld van Lokeren met 2-1. Beide ploegen hadden hier niks meer te winnen of te verliezen.

De match startte iets later door een huldiging voor Jacky Matthijsen. Aangezien hij geschorst was voor deze match ging hij samen met manager Bayat in de spionkop plaatsnemen. Tailson zorgde voor de eerste kans van de bezoekers. Zijn poging ging naast. Even later ging Doba aan de overkant de mist in, Théophile liet de kans liggen. Na bijna een halfuur spelen kon Théophile Charleroi op voorsprong zetten. Hij knalde de bal onhoudbaar in de winkelhaak. Lokeren kwam iets beter in de match. Een poging van Doba werd gepakt door Lacquait. Vlak voor rust konden de Karolo's dan toch hun voorsprong uitbreiden. Macquet haalde uit en scoorde.

Vroeg in de tweede helft kon Lokeren de spanning weer terugbrengen. Op voorzet van Tailson kon invaller Coppens de aansluitingstreffer aantekenen. Charleroi kreeg het moeilijk. Een vluchtschot van Kristinsson werd knap gepareerd door Lacquait. Naar het einde toe konden zowel Brogno als Tailson nog eens op doel schieten. Beide spelers konden niet meer scoren. De eindstand was 2-1.