Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Diaz Arena
Standard niet voorbij Oostende
Tonnelier Caroline

Na een zwakke prestatie heeft Standard zijn kans gemist om Europees voetbal af te dwingen op het veld van het veroordeelde Oostende.  De Rouches kwamen al vroeg op voorsprong, maar lieten daarna de kustploeg terug in de wedstrijd komen.  Kort voor de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Santalab.  Op het einde van de wedstrijd miste Conceiçao nog een strafschop, zodat Standard nog een testmatch wacht tegen RC Genk.

Bij de thuisploeg waren Habran en Zoko afwezig wegens schorsing.  Assou-Ekotto, Léonard en Deflandre begonnen op de bank bij Standard.  De Rouches begonnen sterk aan de wedstrijd, maar doelman Thieren had geen moeite met een schot van Rapaic.  Na een vijftal minuten druk van Standard kwam Oostende iets beter in de match.  Toch viel het openingsdoelpunt aan de overkant.  Na een schitterende actie van Conceiçao kopte Roussel makkelijk binnen.  De thuisploeg reageerde en kwam er een paar keer goed uit zonder reëel doelgevaar te creëren.  Standard liet rustig betijen en speculeerde op de counter.  Na een vrije trap van Rapaic waren de Rouches nog dicht bij de 0-2 en ook Roussel kreeg kort voor de rust nog een goede kans.  Het was echter Oostende dat nog de weg naar de netten vond.  Na zwak verdedigen zorgde Santalab voor de gelijkmaker.

Standard begon een stuk agressiever aan de tweede helft.  De Rouches grepen echter snel naar de lange bal en dat leverde weinig doelgevaar op.  Bovendien kwam Thieren een paar keer goed tussen in de lucht.  Pas in het midden van de tweede helft was Standard dicht bij een tweede treffer.  De kopbal van Onyewu strandde echter op de paal.  Op de tegenaanval van Oostende had Runje moeite met een schot van Santalab.  De volgende kans was opnieuw voor Standard.  Bangoura kopte van dichtbij naast.  In de slotfase was Oostende nog gevaarlijk.  Het schot van Joly ging maar net naast.  Kort voor het einde kreeg Standard nog dé ultieme kans op de overwinning en het bijhorend Europees ticket.  Scheidsrechter Allaerts wees naar de stip na handspel.  Conçeicao miste de penalty echter.  Oostende kreeg zelfs nog een kans om Standard helemaal in de put te duwen, maar Wallaeys miste de uitstekende mogelijkheid.