Speeldag: Testmatchen
Stadion: Luminus Arena
Genk alsnog Europa in
Anthony Van der Planken

Genk heeft vanavond het onmogelijke gerealiseerd. De Limburgers kwalificeerden zich thuis voor de Uefa-beker, ten koste van Standard, dat nochtans de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen had.

Racing Genk moest twee keer scoren, wilde het zich nog kwalificeren. De Limburgers voegden meteen de daad bij het woord, want al na tien minuten stonden ze 2-0 voor. In de eerste minuut scoorde Stojanovic de openingstreffer op aangeven van Orlando Engelaar. Amper zeven minuten later was het opnieuw raak. Topschutter Kevin Vandenbergh profiteerde van mistasten in de Luikse verdediging en legde de bal tegen de netten. Opnieuw was Engelaar de aangever.

De thuisploeg bleef domineren. Standard wist niet waar het het had en leek andermaal verlamd door de angst. Het stapelde de fouten op, waardoor Genk nog enkele keren dicht bij de 3-0 kwam. Toch scoorde ook Standard ei zo na de 2-1. Iets voor het halfuur kreeg
Onyewu een mooie kans, maar de verdediger legde de bal nipt naast.

Na de rust kwamen de Rouches eindelijk in de wedstrijd. Al in de eerste minuten zetten Assou-Ekotto en Wamberto doelman Moons aan het werk. Aan de andere kant waren ook Beslija en Engelaar er dicht bij.
In het laatste halfuur voerde Standard de druk op. Curbelo en Onyewu kenden met hun pogingen geen geluk. Uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant: Beslija speelde Vandenbergh vrij en die faalde niet. Ondanks de 3-0 achterstand bleef Standard er voor gaan, maar het wilde maar niet lukken. Eerst redde Moons knap op een poging van Rapaic, en wat later bracht de paal redding op een inzet van Onyewu.

Het bleef uiteindelijk bij 3-0, waarmee Genk zich plaatst voor de Uefa-beker. Standard zal het, ondanks de fantastische terugronde, zonder Europees voetbal moeten doen.