Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Diaz Arena
Roeselare niet voorbij Oostende
Anthony Van der Planken

Neo-eersteklasser Roeselare geraakte gisterenavond niet verder dan een gelijkspel op het veld van tweedeklasser KV Oostende. De bezoekers konden pas in de tweede helft gelijkmaken.

De eerste kans was voor Roeselares Wagneau Eloi, die vanuit een wel erg scherpe hoek op de keeper trapte. Oostende stelde daar een snelle counter tegenover, die afgebroken werd door doelman Biebauw. De kustploeg kwam uiteindelijk na 28 minuten op voorsprong via Kamanan. Die laatste knalde een vrije trap heerlijk in doel. Roeselare liet zich niet doen en reageerde al gauw met kansen voor Lauwers en Soumaré, maar het ontbrak hen aan scherpte en efficientie.

Ook na de rust drukte Roeselare op de Oostendse verdediging.
Concquelet en Dufoor faalden in de afwerking. Uiteindelijk wist Frédéric Vanderbiest toch de gelijkmaker te scoren. Ook hij deed dat vanuit een stilstaande fase. Oostende drukte in de slotfase nog, maar het bleef uiteindelijk bij 1-1.

Opstelling KV Oostende:
Thieren, Joly, Bultinck, Wallaeys, Coppin, Boussy, Stassin, Kamanan, Vandenberghe, Degrande en Coulibaly.

Opstelling KSV Roeselare:
Bibau, Monteyne, Vaesen (70' Detremmerie), Soumare (46' Peeters), Annys (46' Vanderbiest), Lahousse, Vandamme (46' Vervaecke), Lauwers (46' Coquelet), De Coninck (46' El Araichi), Dufoor (60' De Vleeschauwer) en Wagneau.

Doelpunten KV Oostende – KSV Roeselare:
28' Kamanan (1-0)
62' Vanderbiest (1-1)