Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Sükrü Saracoglu
Anderlecht in evenwicht met Fenerbahçe
Anthony Van der Planken

Anderlecht blijft ongeslagen in zijn oefencampagne. De Brusselaars speelden gisteren in extremis gelijk tegen de Turkse landskampioen Fenerbahçe. De wedstrijd, die in het Duitse Wuppertal gespeeld werd, eindigde op 2-2.

Anderlecht was nog maar net aan de wedstrijd begonnen of het kreeg al een zware klap te verwerken. Na amper twee minuten zorgde Marco Aurelio met een knap doelpunt voor de vroege Turkse voorsprong. Een serieuze opdoffer voor de Brusselaars, die van geen hout peilen meer wisten te maken. Fenerbahçe was baas op het middenveld en werd al gauw de betere ploeg. Toch wist Anderlecht enkele kansjes te creëren. Akin zag zijn schot gered worden door de doelman en bij een poging van Bart Goor moest zelfs de paal redding brengen.

Niettemin bleef Fenerbahçe baas. Zitka moest toezien hoe Tuncay zo maar zijn zin kon doen. De Turk schoot rakelings over. Na 32 minuten kwam de 2-0 er dan toch. Scheidsrechter Kinhöfer zag een strafschop die er niet was en De Souza aardzelde niet.

Na de koffie kwam Anderlecht sterker voor de dag. Ook het geluk zat mee. Scheidsrechter Kinhöfer liet nog eens van zich horen door een treffer van Fenerbahçe af te keuren. Uiteindelijk zorgde Akin voor de aansluitingstreffer. De Turk tikte een gemeten voorzet van Mbo Mpenza perfect tegen de netten. Tien minuten later sloeg Mpenza opnieuw toe. De Rode Duivel kopte een al even perfecte voorzet van Walter Baseggio voorbij doelman Vorkan.

Anderlecht probeerde nog, maar het bleef uiteindelijk bij 2-2. Een knap resultaat, want Fenerbahçe is zeker geen kleintje. De Turkse landskampioen had trouwens halve Belg Önder Turaci op het veld staan.

Opstelling Fenerbahçe:
Volkan, Selçuk, Ümit, Alex, Serkan, Tuncay, Önder, Deniz, Kemal, Aurelio en Luciano.

Opstelling RSC Anderlecht:
Zitka, Kompany, Tihinen, Deschacht (66' Ehret), Vanden Borre, Vanderhaeghe, Zetterberg (66' Baseggio), Goor, Wilhelmsson, Jestrovic (66' Mpenza) en Akin (85' Delorge).

Doelpunten Fenerbahçe – RSC Anderlecht:
2' Aurelio (1-0)
32' De Souza (2-0, pen.)
77' Akin (2-1)
81' Mpenza (2-2)