Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Achter de Kazerne
Westerlo nipt voorbij KVM
Truyens Himke

VC Westerlo won zaterdagavond verdiend van KV Mechelen, al hielden de Maneblussers goed stand. De 2-3 uitslag die na 90 minuten op het scorebord prijkte, is dan ook een zeer logische uitslag.

De thuisploeg bracht enkele veranderingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Zo bleef Denis Masina gekwetst aan de kant en draafden Ribus, Coppens en Verheyden meteen op.
De Mechelaars startten gretig aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in de eerste kans van de wedstrijd. Patje "Boem Boem" Goots stevende alleen op goalie Bourdon af, maar de spits week iets te ver uit en kreeg de bal er niet meer in. Westerlo toverde meteen een scherpe counter te voorschijn en haalde hier een vrijschop uit, de safe van Verelst mocht er wezen. De rebound van Jeffrey Ntuka ging maar net over.
Twee minuten verder kreeg Steven Ribus de bal mooi aangespeeld, de linkerflank van KVM legde de bal perfect naar links ,waar Goots enkel binnen te duwen had, 1-0 en het thuispubliek in extase.
Westel kwam alsmaar meer in de wedstrijd en maakte er iets na het kwartier 1-1 van via Tchami. Deze glipte door de buitenspel val en speelde beheerst de bal voor bij Tom Verelst.
De beste kansen werden nu voor de bezoekers, maar een attente KVM-doelwachter hield Westerlo van een tweede goal.
Het spel ging mooi op en neer en beide teams probeerden. Net na het halfuur werd Ribus op het randje van de zestien onderuit gehaald. Het gevolg speelde zich buiten de zestien af, zonder een kaart.
Na een kleine veertig minuten spelen zorgde een defensieve blunder van KV Mechelen voor de 1-2, Ivan Lisnic profiteerde hiervan en Verelst nogmaals verslagen.
Na een aangename eerste helft keerden de spelers voor 15 minuten in de catacomben.
En dit deed geen deugd voor de wedstrijd, het niveau zakte en alle spanning verdween. Voor een eerste echte kans was het wachten totdat Goots vervangen werd door Engmann. Deze laatste rook zijn kans en maakte het ook waar, 2-2 na een mooie voorzet van Thijs.
De bezoekers probeerden nog wel, maar in de zone van de waarheid ging het fout; Ntuka, Delen en co geraakten niet voorbij Verelst.
Iedereen naast en op het veld leek zich bij een gelijkspel te hebben neergelegd toen Mario Verheyen ongehinderd voorbij de Malinwa keeper mocht koppen.

Eindresultaat 2-3, beide teams speelden een zeer goed eerste helft en een zwakke tweede. Westerlo haalt verdiend de buit binnen, al moet gezegd worden dat KV zich voortreffelijk heeft verdedigd.