Speeldag: Supercup
Stadion: Jan Breydel
Club pakt Supercup na penalty's
Tonnelier Caroline

Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het seizoen te pakken.  De West-Vlamingen konden pas na strafschoppen afstand nemen van Germinal Beerschot, maar mochten op basis van een sterke tweede helft al bij al verdiend de winst van de Supercup vieren.  Na een saaie eerste helft kon Club Brugge na een sterk slotkwartier met een voorsprong de rust in.  De landskampioen ging in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar het tweede doelpunt, maar het was Germinal Beerschot dat verrassend scoorde.  Ondanks de druk van Club bleef het 1-1 en moesten penalty’s de beslissing brengen.  Daarin toonde de landskampioen zich de koelbloedigste ploeg.

Bij Club Brugge kreeg Van Audenaerde verrassend de voorkeur op De Cock.  Ceulemans opteerde voor drie aanvallers, met Balaban, Verheyen en Ishiaku.  Germinal Beerschot startte met de verwachte basiself.  In het openingskwartier viel er bitter weinig te beleven.  Opvallend was vooral de onzekere indruk die de Brugse defensie maakte.  De bekerwinnaar kon er vanuit een sterke organisatie een aantal keer gevaarlijk uitkomen, maar al bij al kregen beide doelmannen in het eerste half uur weinig werk.  De beste kans was nog voor Oztürk, maar doelman Butina werkte zijn schot in hoekschop.  Stilaan kwam Club beter in de wedstrijd en dat resulteerde al vrij snel in een doelpunt.  Balaban trapte een voorzet van Verheyen in één tijd voorbij doelman Luciano.  De bezoekers leken van slag na het tegendoelpunt en konden voor de rust nog weinig voor elkaar brengen zodat Club Brugge zonder problemen met een voorsprong de pauze kon ingaan.

De landskampioen ging in het begin van de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt en kreeg ook een aantal goede kansen, maar Verheyen en Leko toonden zich niet trefzeker genoeg.  Bovendien kwam Luciano goed tussen op een schot van Vermant.  Enigszins verrassend was het toch Germinal Beerschot dat scoorde.  Messoudi zorgde met een lob-kopbal voor de gelijkmaker.  De mannen van Ceulemans gingen echter onverstoord verder op zoek naar het tweede doelpunt.  Net na de gelijkmaker belandde een kopbal van Verheyen op de lat.  Toch bleef het opletten voor de counters van de bezoekers, alhoewel de Antwerpse aanval volledig onthoofd werd door het uitvallen van Cavens.  Een tiental minuten voor het einde kreeg Verheyen nog een kans op het winnende doelpunt, maar de Brugse aanvoerder kon opnieuw niet afwerken.  De bekerwinnaar probeerde het nog een aantal keer vanop afstand, maar doelman Butina liet zich niet verrassen.  Aan de overkant schoot Van Tornhout de laatste goede kans van de wedstrijd hoog over zodat penalty’s de beslissing moesten brengen over de winst van de Supercup.

In de strafschoppenreeks nam de bekerwinnaar een valse start door de eerste penalty te missen.  Monteyne besloot naast.  Luciano kwam dicht bij de bal van Balaban, maar Club stond na twee penalty’s op voorsprong.  Chimedza en Klukowski misten niet, maar ook De Decker kreeg de bal niet binnen het doelkader.  De Cock en Oztürk faalden niet, zodat Leko uiteindelijk de beslissende penalty mocht binnentrappen.

Ondanks een goede prestatie in de tweede helft lijkt er nog veel werk aan de winkel voor trainer Ceulemans.  Vooral het middenveld komt minder sterk voor de dag dan de voorbije seizoenen.  Leko trapte dan wel de beslissende penalty feilloos binnen, maar kon nog steeds niet overtuigen in het blauw-zwarte shirt. Ook Vermant wacht een moeilijke taak om Simons te doen vergeten.  Bovendien moet de afwerking nog beter voor de Bruggelingen.  Germinal Beerschot speelde een sterk eerste half uur, maar kreeg het vooral in de tweede helft moeilijk om het tempo bij te houden.  Het aanvallend compartiment blijft het Antwerpse zorgenkind.  Een extra spits zou daarom zeker geen overbodige luxe zijn voor coach Brys.