Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Daknam
Vandenbergh redt punt voor Genk
Philippe Crols

Lokeren heeft Racing Genk vandaag in bedwang kunnen houden. Een late penalty van Vandenbergh zorgde voor een puntendeling in een aangename wedstrijd. Daar mochten vooral de bezoekers niet om mopperen.

De wedstrijd begon goed. Er waren kansen aan beide kanten. De eerste was voor Kevin Vandenbergh die na drie minuten Milojevic op zijn weg vond. Een paar minuten later kon Bancé net niet bij een voorzet aan de overkant. Na een goed kwartier kwam Lokeren bijna op voosprong. Bouchouari slalomde zich voorbij Cornelis en Claessens, maar Jan Moons was bij de pinken en verhinderde zo de voorsprong voor de thuisploeg. Na twintig minuten was Genk weer aan zet. Het was weer Vandenbergh die voor de kans zorgde door doelman Milojevic te omspelen, maar hij kreeg de bal niet over de doellijn. Ref Ver Eecke had er blijkbaar ook zin in. Hij trok tussen minuut 27 en 35 maar liefst vijf gele kaarten. Bij een fase waar een gele kaart te noteren viel blesseerde Genk-verdediger Claessens zich en hij werd vervangen door Sigurdsson waardoor Mikulic centraal kwam te spelen. Lokeren kreeg nog een paar kansen via het duo Bouchouari - Bancé. Bij elke poging stond echter Jan Moons wel in de weg of kon Bancé net niet bij de bal. Rusten deden beide ploegen dan ook bij een 0-0.

Vrij veel kansen in de eerste helft, maar geen doelpunten. Dat veranderde al snel in de tweede helft. Al na drie minuten kon de onvermijdelijke Bancé de thuisploeg op voorsprong brengen. De lange spits kopte niet toevallig een voorzet van Bouchouari voorbij Moons in doel, 1-0. Niet veel later hingen de bordjes bijna weer gelijk. De voorzet van Daerden werd door Cornelis echter net naast gekopt. De wedstrijd viel nadien wat stil. Het offensief van Genk bleef uit en het was de thuisploeg die na 70 minuten nog eens kon dreigen via een vrije schop van Vukomanovic die door Jan Moons knap uit doel werd gehouden. Een beetje later kreeg Genk een halve kans. Tom Soetaers verrastte Milojevic bijna met een voorzet-schot. Vorig jaar sleepte Genk vaak een punt of meer uit de brand in de slotfase. In Lokeren was het niet anders. Nadat Beslija in de zestien werd neergehaald kreeg Genk een lichte strafschop die door Vandenbergh werd omgezet, 1-1. Genk ging er nog voor, maar de enige kans was toch nog voor de thuisploeg. Een vrije schop van wie anders dan Bancé belandde tot groot genoegen van Jan Moons net naast het Genkse doel. Zo bleef het dus 1-1 en daar zullen vooral de Limburgers niet rouwig om zijn.

Lokeren speelde met:
Milojevic, Doll, Carlos, Diallo, Van Handenhoven, Vukomanovic, Kristinsson (81'Gretarsson), Vidarsson, Panandetiguiri, Bouchouari, (70' Overmeire), Bancé (91' Jukic)

RC Genk speelde met:
Moons, Cornelis (64' Beslija), Priske, Matoukou, Claessens (37' Sigurdsson), Mikulic, Oliseh, Daerden, Engelaar, Stojanovic (64' Soetaers), Vandenbergh

Doelpunten Lokeren-RC Genk
48' Bance  1-0
83' Vandenbergh  1-1 (pen)

Scheidsrechter: Ver Eecke